17-12-07

eindejaarsjogging van kampenhout

Om 15 uur schoot ik er als een, naar mijn normen toch, pijl vandoor, de  eerste km in 4m23. Hartslag 170. Ik wist meteen dat dit niet vol te houden was. Teruggezakt naar 160-165 hartslag, toch nog 90% van mijn maximale. In mijn hoofd dreunde de mantra “sloop die muur van 12 kilometerperuur, sloop die muur van 12 kilometerperuur,…” Ik heb afgezien, maar volgehouden. De wedstrijd uitgelopen met een gemiddelde snelheid van 12,494 km per uur. Opdracht volbracht dus en ik zo fier als een gieter. Gemiddelde hartslag 168, maximaal 180. Vond ik het leuk ? Niet echt, er zijn leukere dingen. Was ik voldaan ? Ja, vooral na de aankomst en tijdens het nuttigen van 2 donkere Leffe’s in een barstensvolle en oergezellige sporthal. Bijna 1000 deelnemers. Was ook de eerste keer dat deze jogging niet samenviel met de 10 km G. Roelants in Brussel.Maar het meeste loopplezier beleefde ik ’s avonds na het avondmaal tijdens het langzaam uitlopen (3,5 km in meer dan 30 minuten ) Op mijn rondje door mijn straat met de o zo mooie naam, Lemmekensstraat, stopte ik telkens aan een bankje naast een granieten blokmonument. Ik legde me erop neer om de piriformis stretchoefeningen te doen. Terwijl ik rustig tot 30 telde, volgde ik in het pikdonkere heelal de witte pinkende stipjes, vliegtuigen op weg van ergens naar elders, en ik werd stil want ik wist wat er op die granieten blok naast het bankje geschreven stond: “ Hier stortte op 15 februari 1961 een boeing 707 van Sabena neer. Wij herdenken de 73 slachtoffers.”

18:26 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen Marc, eerst en vooral bedankt voor je bezoekje en je reactie op mijn blogje.

Ik zie dat je nog niet zo lang bent begonnen met bloggen? Ik wens je nog een late welkom in blogland!

Je intro spreekt me alleszins aan en ik kom hier zeker nog lezen!

Ik wens je een fijne dinsdag Marc!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 18-12-07

Groet uit Schoorl Run - reactie op mijn blog Als voorbereiding voor de marathon van Antwerpen kan Schoorl inderdaad tellen. 't Is er wel al elk jaar steenkoud en de regen is ook dikwijls van de partij. Verleden jaar was het er 4° en 't heeft 2u geregend.
Voor Frank (Frank Spencer alias Philippe Lagae (ex-dreamteam)) en ikzelf is het wel leuk daar in Schoorl want dan komen alle dreamteams van Runner's World samen in een soort reünie.

Gepost door: betty spencer | 18-12-07

De commentaren zijn gesloten.