24-12-07

HERBERT STEFFNY

Na mijn 32 kilometer van zaterdag, opnieuw een hoogtepunt beleefd op zondag in Brussel. Als toerist liep ik wat rond op de cross cup in Brussel, toen mijn oog gefixeerd geraakte op een man met grijzende krullen en een fototoestel in de aanslag. Ik vond dat hij verdacht veel leek op de auteur van mijn lievelings-hardloop-handboek Herbert Steffny (vertaling in het nederlands Delta, …) Na enig treuzelen en op het risico af mij flink belachelijk te maken stapte ik op de man af, en vroeg hem aarzelend in het nederlands of hij Duits sprak. Hij zei rustig ja, en ik vroeg “Sind sie Deutscher?” en weerom zei hij ja op een manier alsof hij dacht,  hoe kun je dat nou zien dat ik duitser ben. Bij mijn volgende vraag “Heissen sie Herbert ?” lachte hij ja en ik zag dat hij de reden wist van mijn vragenstellerij, dat ik hem herkend had. “Herbert Steffny ?” voegde ik er voor alle zekerheid aan toe, en weerom die aimabele lach toen hij weerom ja zei.  “Wer sind Sie ?” vroeg hij op zijn beurt. En ik antwoordde dat ik een lezer van zijn boek was, en dat ik het een heel sterk boek vond, en op zijn schema’s de voorbereiding voor mijn allereerste marathon was gestart. Ik zag dat hij geflatteerd was, hij vroeg of het boek goed vertaald was, etc… Hij was zeer lovend over de manier waarop in België topwedstrijden en recreatieve stratenwedstrijden tegelijk georganiseerd werden, dat ze dit in Duitsland niet kenden, en dat hij in zijn vroegere jaren vaak van Trier (zijn woonplaats) naar Aarlon was  afgezakt om aan dergelijke crossen te kunnen deelnemen, en dat hij nog ooit aan de 10.000 meter op de Memorial had deelgenomen ( periode van Panetta, Gomez, …)

 

Ik was zeer verheugd om in levende lijve die persoon te ontmoeten wiens boek me overtuigd had dat ook ik de marathon kan lopen (oké, we zijn nog niet zo ver, maar het zit goed ).

 

Bent u benieuwd geworden wie Herbert Steffny is ? Google maar eens op zijn naam. En als je jezelf eens een goed lopersboek wil cadeau doen, moet je beslist zijn “Groot handboek lopen” aanschaffen, hij is zelf toploper geweest, (ooit 3de plaats in marathon New York ) en is bioloog van opleiding, dus een man van de praktijk én de theorie.

 

17:29 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zal het zeker eens bekijken ... bedankt voor de tip

Gepost door: wim | 24-12-07

Ja Marc, ik ben verknocht aan mijn blog... Het allemaal van me af kunnen schrijven, helpt me bij het verwerken.

Fijne kerst!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 25-12-07

dat boek is echt een sterke aanrader Marc,
Ik ben in het bezit van zijn boek, ik heb talrijke boeken over hardlopen, doch dit van Herbert vind ik het van het!!!!Het is een hardloper van wereldclasse geweest, maar is ook een geweldig beweginsdeskundige. Je meot het boek zeker gelezen hebben,nog beter bezitten daar ik ook steeds iets ge terug opzoeken! veel op mijn blog komt van hem!

Gepost door: patrick aerts | 14-08-08

De commentaren zijn gesloten.