25-12-07

OVER ALLES EN NOG WAT, NA KERSTMIS ...

Over alles en nog wat, inderdaad. Bvb, dat we gisterenavond in huiselijke kring, ik en mijn vrouw en de 4 kinderen, samen iets gegeten hebben, coquille St.Jacques, daarna sober gegourmet met kroketjes en groenten. Geen kerstbuche ofzo, maar gewoon op tijd allemaal in  bed. Vannacht moet de heilige Kerstgeest over ons huis neergedaald zijn, want toen ik deze morgen aankondigde te gaan lopen, zei mijn vrouw, die een grondige hekel aan lopen heeft, plots “ en als ik nu eens mee ging lopen.” Goed, zei ik, ik zal al een paar kilometer gaan lopen, en dan kom ik je oppikken. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn vrouw heeft uiteindelijk een 6 tal km gelopen in pakweg driekwartier, zonder enige voorbereiding. Dat belooft, als ze zich kan blijven motiveren. Waarvoor Kerst en christelijke inspiratie om met uw ventje eens mee te gaan lopen al niet goed kan zijn !

Over alles en nog wat. Bvb, dat ik verder nagedacht heb over wat mijn collega Raf me vorige zondag op de cross cup vertelde, dat ik mij moest laten sponseren voor mijn Antwerp-marathon voor het goede doel, en dat hij bereid was om 1 euro per km te geven, dus 42 euro, wat niet niks is ! Restte mij alleen nog een goed doel te vinden. Een paar jaren hebben wij actief meegesponsord voor Born in Africa, een initiatief van Georges de Smul ( de man achter loopevenementen en AZG in België) en diens in Zuid Afrika wonende dochter Isabelle om kinderen uit de krottenwijken van Plettenburg de kans te geven basisonderwijs te volgen.  Maar er zijn zeker nog grotere noden in Afrika. Dus kwam ik snel terecht bij het Kigali project van Roel Truyens. Zo, de stier bij de horens gevat en mijn blog gaan aanpassen. Nu moet je weten dat ik geen kei ben ( of misschien eerder, het geduld ontbreekt mij om te proberen en te mislukken, en opnieuw te proberen …) in knippen en plakken op de computer, maar ik ben er toch in geslaagd om mijn sponsoringsproject in beeld te brengen, ja beste lezer, kijk nog eens goed rechts van deze tekst, en herlees het nog eens. Ik verzamel voor Roel zoveel mogelijk euro’s, en indien ik na het starten de meet niet haal, betaal ik uit eigen zak nog eens 300 euro. Dat is wat men noemt de druk opvoeren.

Over alles en nog wat. Dat Kerstmis een commercieel gebeuren geworden is, en er weinig overblijft van soberheid en goedheid. In New York, waar mijn neefje woont, kon je de laatste dag voor Kerstavond 24 u op 24 shoppen in bepaalde ketens. Kan het decadenter ? Terwijl driekwart van de wereldbevolking amper voldoende te eten heeft !  En wij maar energie verspillen door honderden kerstlampjes rond ons huis te hangen ! In onze straat, de Lemmekensstraat, doen wij daar niet zo aan mee, maar in onze gebuur-straat, de Grootveldstraat, is dit elk jaareinde een ongeziene show per opbod, om ter meeste meters slingers rond je huis ( zeker als je een relatief grote gevel hebt, kun je subtiel onderstrepen dat je een grote voorgevel hebt ), of om ter meest verlichte trekdiertjes in je voortuin, je weet wel een contaminatie van een  ezel ( die naar de stal refereert )  en een soort eland, ( waarmee de kerstman zich in Lapland verplaatst.) Gelukkig zie ik af en toe een klein bescheiden slingertje of een paar bescheiden lampjes in een kale voortuin-boom, die verwijzen naar het  Licht  dat de geboorte van Jezus symboliseert. Niet dat ik gelovig ben , hoor, verre van, ook geen atheïst, eerder een agnosticus. Maar zo kwistig zijn met energie, of het getuigt van gewone domheid, of van …rijke domheid. Wonen ik en mijn buren hier sullig met onze zonnepanelen op ons dak !  Ik zal hier wel al een paar voordeuren kapotgetrapt hebben met mijn visie, maar wat mij het meeste angst inboezemt is dat de piloten, die boven onze hoofden, huizen en straten hun vliegtuigen veilig aan de grond proberen te krijgen, zich zouden vergissen van landingsbaan en zouden denken dat de Grootveldstraat in de vernieuwde, en voor de Kerstgelegenheid extra versierde, landingsbaan A 25 Oost herschapen werd. Kun je je inbeelden wat een kerstcatastrofe dit zou zijn, 44 jaar na de vorige vliegtuigcrash, op amper 300 meter van de plaats waar de boeing 707 in 1963 neerstortte?  Dat onze buren uit de Grootveldstraat daar niet bij stilstaan, kan er bij mij niet in !

Over alles en nog wat. Dat het gisteren een gewone werkdag was, en dat dat morgen ook het geval zal zijn. En dat wij allemaal, ik en jullie, lieve lezers, over 50 jaar ( goed, 70 jaar als er jongere bloggers hier komen lezen ) bijna allemaal van deze planeet zullen verdwenen zijn, en de volledige wereldpopulatie door andere wezens zal vervangen zijn. Als dat geen dooddoener is.

Alles en nog wat. Dat ik Herbert Steffny een e-mailtje gestuurd heb, om hem te zeggen dat hij mij zondag, zonder dat hij daar enige verdienste aan had, gelukkig gemaakt heeft.

En nog wat. Ben blij dat de Kerst zo goed als voorbij is.

Nog wat … rosé ?

“Wat ?“ Of je nog wat rosé wou, of liever een bruine Leffe ?

Kies maar, wat je het liefst kwijt wil.

Niet vergeten, rechts te kijken !

Links, als je in Engeland woont, of inmiddels dronken bent.

Al bij al, de Kerst goed overleefd, deze morgen 75,3 kg.

14:43 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mooi initiatief ... ben al enige tijd met hetzelfde project bezig. Wat betreft de BMI : vanochtend 56 kg (dat wil zeggen voor m'n 1.77m en 30 jaar een BMI van 24.2 ... oef) Ik geloof er wel niet voorwaardelijk in. BMI houdt geen rekening met spiermassa maar geeft natuurlijk wel een idee van je algemene conditie. Nog veel succes ... we doen het deze keer voorde "negertjes" van Roel ...

Gepost door: wim | 25-12-07

me too... ... blij dat kerst voorbij is;....altijd zo'n circus.... Groot gelijk dat je je laat sponsoren. Wij liepen met de webloglopers samen in Eindhoven in totaal 11400 EUR bijeen voor Make a Wish, dat was echt een toffe belevenenis! En het motiveert he

Gepost door: Julie | 26-12-07

LIEFDE IS .................

Samen gaan lopen vanaf Kerstmis

gr

Gepost door: Jetty | 26-12-07

WEER EEN OPSTEKER Ik kreeg van Wim een mailtje met de onverwachte opsteker dat je ook onze Rwandese weeskinderen gaat steunen met sponsoring van je Antwerp Marathon. Een prachtig initiatief Marc. En wat kan jij zwijgen zeg , na onze korte ontmoeting aan het podium van de crosscup Brussel. De noden van Kigali en de kinderen zijn inderdaad groot. Elk jaar bezoek ik opnieuw mijn lopende projecten en ga ik op prospectie voor nieuwe noden. En ik kan je verzekeren dat met de marathoneuro's al honderden Rwandese weeskinderen gelukkig werden gemaakt. Alles wordt integraal besteed aan hen zonder tussenpersonen. In naam van Rwanda bedankt Marc. Voor mij een extra stimulans om weer in de hel van Kigali te gaan lopen. Nog een fijn eindejaar met je gezin en een spoedig herstel voor dochter Dorien.

Gepost door: Roel | 26-12-07

ferm dat je voor het goede doel loopt Marc! Veel succes!!

Gepost door: Ruthje | 27-12-07

De commentaren zijn gesloten.