28-12-07

K L O T E N S O E P

Ik ben al de hele week maar nen halve met mijn verstopte snotneus, en daardoor ook iets zwijgzamer op mijn blog, wat mijn collega Fernand was opgevallen. Ook Wim merkte op dat ik kort van stof was. Welnu, om hen en u allen te plezieren iets uit de reservekast.

Drie mannen zitten ’s avonds samen, terwijl hun vrouwen zijn gaan winkelen. Het verhaal gaat als volgt verder:

En ondertussen beginnen de mannen over iets waar ze moeilijk kunnen over spreken als hun vrouwen er bij zijn: over hun kloten(…)Welnu, zegt hij, ondertussen heb ik een lijst aangelegd met uitdrukkingen waar het woord kloten in gebruikt wordt… en hij rammelt die lijst af op een manier dat ge er de kloten van begrijpt, iemand een kloot aftrekken, met iemands kloten spelen, doodgewoon iemand kloten, ’ge kunt mijn kloten kussen’, ‘ieder eerlijk man heeft 2 kloten’, er uw kloten aan vagen, een schop in of tegen of onder uw kloten krijgen –en tolfpoets onderbreekt hem met te zeggen:  zolang het onder uw kloten is voelt ge er niets van – geen broek aan uw kloten hebben, en haar variant met de kloten door uw broek lopen…IETS in de kloten hebben, wat betekent er een voorgevoel van hebben…en HET in de kloten hebben, wat betekent: het in de mouw hebben of een heimelijke zijn… zo kloot men frederik, de hond zijn kloten, of de kloten van gerard en van de paus van rome, de kloten uithangen of er uw goesting van hebben, een stuk in uw kloten hebben of strontzat zijn, ergens met uw kloten afvallen, een viezekloot, een kloterij van belang en er de kloten van begrijpen.

Plots komen de vrouwen terug binnen en verstomd het gesprek tussen de heren, “zegt het ontspoorde natuurkind Maria: wat is er, dat ge ons zit aan te gapen gelijk een hoop stommekloten?”

 

Prachtig stukje literatuur van Louis Paul Boon uit De Kapellekensbaan, ergens in de jaren 40 neergeschreven. Mijn voorkeur gaat uit naar de uitdrukking, minachtend gezegd over een sullig iemand, “ ’t is nen echten Jan-mijn-kloten.” (un jean-mes-couilles)

 

Ondanks de kopvalling ga ik toch trachten de 12 km van Leuven binnen de 60 minuten te lopen. Blogger “Wim loopt” heeft immers 10 euro beloofd voor Kigali-project als ik hierin slaag. Dus vroeg bedje in vanavond en morgen veel rusten !  Slaapwel !

Deze morgen nog steeds 75,1 kg. Nog steeds geen lid van de min25BMI-club.

20:44 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goeie morgen Marc Ik hoop dat alles goed meevalt, dat de snotvalling al wat minder is en dat je je voorgestelde plan (12 km lopen in 60 minuten) tot een goed einde kunt brengen.
In stilte supporter ik.
Warme groetjes en nog een mooi weekend gewenst!

Gepost door: Veerle | 29-12-07

mooi mooi ... ik zal stiekem even aan u denken morgen. Hoe laat wordt er gestart? In elk geval veel succes ... heel de Rwandese natie hoopt mee (dat kan tellen als psychische druk !!!).

Gepost door: wim | 29-12-07

te laat... ik ben te laat... maar ja je wist al dat mijn dagen in de knoop zaten of beter zitten!
Hopelijk is alles goed gegaan?!

Gepost door: Tinne | 30-12-07

:-) Ik heb er nog één: iets kapotprullen of naar de kloten helpen ;-)

Fijne zondag Marc en hopelijk lukt het je om, ondanks je snotvalling, die kilometers te lopen.

Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 30-12-07

Corrida afgewerkt Proficiat marc, 4 maanden geleden eindigde ik nog voor jou op de 10 van steenokkerzeel, vandaag heb jij de 12 van Leuven afgewerkt onder de 59' (ik deed er 1.05.44 over). Man, wat een prestatie!

Gepost door: Dirk | 30-12-07

succes Succes op de kerstcorrida Leuven ! Steek maar een tandje bij voor KIGALI ! Zelf loop ik morgen symbolisch op de allerlaatste dag van het jaar 'de oliebollenloop' te Weert.

Gepost door: Roel | 30-12-07

succes Succes op de kerstcorrida Leuven ! Steek maar een tandje bij voor KIGALI ! Zelf loop ik morgen symbolisch op de allerlaatste dag van het jaar 'de oliebollenloop' te Weert.

Gepost door: Roel | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.