30-12-07

E I N D E J A A R S C O R R I D A LEUVEN

De start langs de Bondgenotenlaan verliep verschrikkelijk traag, eerste km in bijna 6 minuten !  Gaandeweg, en zeker bergop langs de Naamsesteenweg begonnen er gaten te vallen in het lange lint joggers. Mijn loopmaatje Dirk heeft mij de eerste 4 à 5 km geloodsd.

Eerste ronde van 4 km afgelegd in 20m30sec. (5m07 per km ) Aan dit tempo wist ik dat ik de limiet van 1 uur niet zou halen. Toen zag ik een madammeke passeren die er minstens even oud uitzag als ik, en dat kon ik moeilijk laten gebeuren. Dus ik mijn moteurke aan haar gehangen en werkelijk in haar zog ( tegen de wind in op de Bondgenotenlaan) meegelopen tot pakweg 6de of  7de km. Ik voelde dat het evenwel sneller moest, dus mijn moteurke aan een jonger model gehangen en zo tweede ronde afgelegd in 40m09 (km 4 tot 8 gemiddeld 4m55s )

Toen wist ik dat het goed zat, voor de laatste maal de Bondgenotenlaan op. Met een mij onbekende man, nr 3993, met een lichte Piet Huysentruit-look, had ik afgesproken of we beurtelings kopwerk zouden doen. Dit liep perfect tot … hij moest afhaken…om zijn veters te knopen.

Hij is me achteraf kunnen bijbenen en samen hebben we het laatste eind bergaf gespurt. Was wel even pijnlijk aan de knieën om met een grotere foulé te versnellen. Maar toen zagen we het tijdsbord voorbij de 58 minuten tikken en wisten we dat we allebei binnen de 60 minuten de eindmeet zouden halen. Binnen op 59m30 !! Laatste 4 km gemiddeld aan 4m50. Mooi ingedeeld, al zeg ik het zelf.

Dus Wim, jij hebt de eer om als eerste 10 euro te storten op mijn rekening. Elke storting wordt met naam en bedrag vermeld in de rechterkolom van deze pagina.

Na de meet was het weer ellendig lang aanschuiven om aan een bekertje water te geraken. Waar we vorig jaar nog twee flessen wijn krijgen, was dit nu herleid naar een simpele fles. En toen we nog eens 5 minuten hadden aangeschoven aan de Aquarius-stand zei die man plots doodleuk dat alles op was. Klotencompany Coca Cola !! Verschrikkelijke slechte reclame.

Ik was 625ste  op 1273 deelnemers op de 12 km. Er moesten nog meer dan 600 deelnemers aankomen !  Kunnen die uilskuikens niet even tellen hoeveel blikjes er dan nodig zouden zijn? Echt zwakke sponsor!

Gelukkig was er een tent waar ik met mijn loopmaatje Dirk nog gezellig met de ene en de andere heb staan kletsen, en mijn reputatie alle eer aandoend heb ik drie lekkere donkere Leffe’s genuttigd. Sport moet leuk blijven, en de après-run blijft een essentieel onderdeel van een wedstrijd, net als een warming-up of een cooling-down. Het jaar in schoonheid afsluiten geeft een zalig gevoel. En de (wees)kinderen van Kigali zullen er wel bij varen.

Deze ochtend 74,5 kg ( nieuw record van de laatste 15 jaren !), komt overeen met BMI van 25,18. En zelfs gisteren twee pitta’s na elkaar durven eten.

Voor het volgende jaar wens ik me zeer weinig toe, enkel gespaard blijven van ziektes, en dat mijn vrouw en kinderen ook gezond mogen blijven. Al de rest is eigenlijk bijkomstig. En de kracht om elke dag weer zinvol door te brengen, of toch minstens 2 van de 7 dagen, ttz de zaterdag en de zondag. J

En nu terug naar Leuven om pizza te eten met de oudste die vandaag 16 werd. Smakelijk !

19:09 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

knap Knap gelopen, en die pizza heb je nu wel meer dan verdiend. Proficiat aan de jarige.

Gepost door: Julie | 30-12-07

Mijn wens voor jou: De poort van 't oude gaat weldra dicht,
het nieuwe komt stilaan in zicht.
Ik wens je op je weg veel zonneschijn,
dat je pad bezaaid met rozen mag zijn.
Stap hand in hand, naast elkaar,
dan wordt 2008 een fantastisch jaar!

Inderdaad Marc, ik kon weer niet meer slapen. Gelukkig hebben ze het bloggen uitgevonden om de nacht door te brengen hé? ;-)
Fijne oudjaar!

Gepost door: Fleur | 31-12-07

knap man ... je beloning wordt weldra in orde gebracht!!!! Proficiat ... en nu op naar de marathon

Gepost door: wim | 31-12-07

De commentaren zijn gesloten.