13-01-08

HONGER EN D E S M U L

Heerlijk gevoel vandaag na de 26 kilometers van gisteren, nergens geen pijn, en voel me alsof ik meteen opnieuw zou kunnen gaan lopen, maar wijselijk zie ik daar van af. Het programma voor deze week,- eigenlijk heb ik geen programma voor de winter, tenzij het vage doel van veel en traag te lopen, en regelmatig een ultralange duurloop van 20 km of meer in te lassen,- zal er als volgt uitzien zondag rust, maandag 60 min. crosstrainer + kwartiertje turnoefeningen, vooral voor de rug, dinsdag 10 km, woensdag rust, donderdag 10 km, vrijdag rust, zaterdag 8 km en zondag 15 à 20 km, alle kilometers aan een hartslag van ongeveer 75 % van maximale.

En zo tracht ik een brede basis aan kilometers op te bouwen om vanaf maandag 11 februari aan een specifiek 10-weken-schema te beginnen van ja, u raadt het goed, Freundchen Herbert Steffny. Heb vandaag een ongelooflijke eetlust, ik denk dat de glycogeenvoorraden in mijn spieren vol-ledig leeg zijn.

 

Gisteren kreeg ik onverwacht nog een flink hart onder de riem van Georges De Smul. Leest u even mee :

 Best sportvriend Marc, Eerst en vooral gelukkig nieuwjaar voor U en uw familie. Ik volg U via Luc op uw webblog voor uw 1ste marathon.Wij lezen dat U het goed stelt, een goed programma hebt en veel vorderingen maakt. Marc, een marathon is altijd 42km, denk daaraan dat de marathon maar begint rond km 32,en dat dan uw fysiek en mentale weerbaarheid de marathon tot een goed einde brengen.Ik ben er van overtuigd dat als U zo voortdoet, trainen, goed verzorgen, dat ge zeker goed aankomt binnen de 4u30.Doseer uw krachten, het belangrijkste van de 1ste marathon is aankomen. DENK DAAR GOED AAN!Veel moed en sterkte, Marc, zoals U weet liep ik rond de wereld 121 marathons, allemaal goed uitgelopen, maar veel, heel veel afgezien, gezweet en gehuild, en toch altijd aangekomen. Iedere marathon blijft een marathon. U bent welkom op de 20 km van Brussel. Luc heeft alle info.  Wij zoeken 700 lopers! Uw sportvriend Georges. 

Van zo’n expert bemoedigende woorden krijgen helpt om verder te zetten. Kun je je voorstellen, 121 hele marathons, als je bedenkt dat hij er pas na zijn actieve loopbaan aan begonnen is ? Onvoorstelbaar ! De 700 lopers waarop hij doelt, is voor AZG, waarvoor hij in België op sportief vlak, de grote bezieler is.

Ga nog snel een paar boterhammekes, met witte chocolade er in schilfers opgedrukt, binnenspelen.  Loop ze deze week, jongens en meisjes !

15:01 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ge hebt er nog een persoonlijke fan bij ... binnenkort kunt ge niet meer buitenkomen zonder body-guard !!! Alle gekheid op een stokje ... knappe training en ook ik ben ervan overtuigd dat die eerste marathon dik in orde komt

Gepost door: wim | 13-01-08

hele boterham Hele boterham heb je daar geschreven, maar wat ik vooral onthoud zijn die CHOCOLADEschilfers in je boterham.... jummie!

Gepost door: Julie | 13-01-08

amai Amai hier wordt nog al wat gelopen ...
Het advies van je loopmakker omtrent marathons is een goed advies. Wat wil je 121 marathons ! Veel respect voor zulke lopers. Het zijn speciale mannen... die marathonlopers, maar wel goei mannen.

Gepost door: Roel | 13-01-08

antwerp ik ga proberen voor 3uur45. Moet kunnen denk ik.

Gepost door: streverke | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.