16-01-08

GEZELLIG ZIELIG ZIJN

Morgen, donderdag, komt er een man van AIB-Vincotte om onze zonnepanelen-installatie en in het biezonder de omvormer te keuren. Dus heb ik mijn 10 km van morgen vandaag maar uitgevoerd. Hmm, iets meer dan 10 km. Heenreis, van thuis naar het zwembad van Zaventem, ttz door de velden langs betonwegjes naar het repatriëringscentrum 127 bis ( daar waren twee kinderen buiten –wat heet buiten ? – aan het spelen, ik stopte even aan de afspanningsdraad en trachtte oogcontact te krijgen, maar wat had het voor zin ? dus maar doorgelopen, zielig,héJ), en dan verder langs het Vlaamsbrabants Provinciaal Opleidingscentrum voor de Brandweer, langs het kerkhof van Nossegem, zo Zaventem ‘langs achter’ binnengeglipt en een klein spurtje bergop tot aan het zwemdok. 1u 03 min  133 gemiddelde hartslag. Daar gebruik gemaakt van het sanitair, (mijn darmen zijn nog steeds niet wat ze ooit geweest zijn na die fles St Emilion L’Angelus 1980 van twee weken geleden ), in de cafetaria een flesje aquarius blue ice gekocht, en opnieuw vertrokken, zelfde weg naar huis, maar nu ‘wind in ’t gat’, en inderdaad na 57 minuten stond ik weer thuis (137 average ). Onderweg trachtte ik mezelf al een paar mentale strategieën eigen te maken voor als het tijdens de marathon niet meer zou gaan in het koppeke. Strategie 1 : denk niet aan de km’s die nog moeten komen, maar denk alleen aan het hier en nu, bvb ‘nu bevind ik mij ter hoogte van km-paal 31, en dat is goed, niet meer of niet minder’ Strategie 2 : denk aan iets leuks dat je die avond zult doen ( bvb naar sportweekend kijken, of naar canvas’ Overleven). Strategie 3 : overschouw je eigen leven van geboorte tot nu, in grote stappen, kleuterschool, basisschool, secundair onderwijs, etc.., eerste job, tweede job, eerste kindje, tweede kindje, … wedden dat de hectometers voorbijgaan zonder dat je er erg in hebt ? Strategie 4 : kijk naar de toeschouwers en kijk aandachtig wie je knap vindt, wedden dat je kniepijn eventjes naar de achtergrond verdwijnt?  Nu, ik heb wel mooi praten vanachter mijn pc’tje, maar toch kan ik me nu al perfect inbeelden dat het vooral een mentale kwestie wordt. Ik kijk er echt naar uit. En ik zal spiekbriefjes mee hebben met mijn verschillende te-overlopen-lijstjes voor wanneer het te moeilijk wordt.

Tijdens mijn twee uren durende loopje vandaag heb ik bijna continu de nieuwe verkeerstoren kunnen zien, die mooie witte met donkerblauw glaswerk. Ik zie die ook vanuit onze keuken, vanuit mijn slaapkamer, vanuit het raam van mijn collega Raf op het werk, overdag knipperen er witte lichtjes, en bij duisternis geeft hij rode lichtjes, alleen jammer dat er bij de constructie een jonge werknemer pardoes naar beneden gevallen is, dodelijk arbeidsongeval. En steeds moet ik daar aan denken als ik die toren zie. (zielig, hé J)

Vanavond staat het lievelingseten van mij en de kinderen op het menu, wortelstoemp met kippeworst !!!  Smullen maar, hoe meer, hoe beter, en de ervaring heeft me geleerd dat dit geen dikmaker is.  Hedenmorgen stond de weegschaal op 74,5 kg. Van 80 naar 75 was easy, alle pogingen om lager te geraken zijn voorlopig tevergeefs ( carlsberg, witte chocoladeschilfers  op de boterhammen,  gebakken spek op het werk, … ), maar ik wil 72 wegen de ochtend van 20 april ! ( zal ook wel zielig zijn, hé J )

19:37 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

t'is klote man ik zit me ook uit te hongeren bij wijze van spreken, maar denk dat men weegschaal van't zelfde merk is als die van jou. Geen goei. ofwel houden we "Water op" he, zullen het daar maar op steken zeker, da's het gemakkelijkst.

Gepost door: streverke | 16-01-08

Hey Marc ... je bent er wel mee bezig ... de marathon spookt al goed door je hoofd!!! Wat betreft de intervallen (ik denk dat mijn laatste blog er voor wat tussenzit) ... je mag 10 % van je totale weektraining aan intervallen doen. Eigenlijk is dat je weerstandstraining die je inderdaad sneller maakt, voor je uithouding doe je natuurlijk lange trage lopen. nN ik kan je zeggen ... ontzettend diep in het rood gaan kan enorm deugd doen. Dit is inderdaad niet echt aan te raden voor beginnende lopers, maar na enkele jaren hardlopen gaat je lichaam zich een beetje vormen en kan je wel wat meer hebben ...
Ook teveel kilometers kunnen soms leiden tot vervelende blessures ... dus 2 uur lopen ipv een 10 km??? shame on you.
Toch knap waarje mee bezig bent ... problemen door vroeger ongeval?, zware roker geweest en nu een marathon aan het voorbereiden ... een verhaal op zich

Gepost door: wim | 17-01-08

Ik heb nog een re-tje gepost op mijn blog i.v.m. mijn hartslag. Die is altijd redelijk hoog (misschien omdat ik een vrouw ben).
Voor trage duurlopen mag ik tot 148 gaan, voor extensieve duurlopen tot 153 à 154.
Tot 164 voor intensieve duurlopen.
Voor tempo-interval van 165 tot 171 en voor intensieve interval vanaf 172.
De zones werden berekend volgens de formule van Karvonen aan de hand van maximale hartslag en ochtendpols.

Gepost door: betty spencer | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.