18-01-08

(B)ANALITEITEN

Het lijkt wel de maand van de kwaaltjes voor menigeen onder ons. Zelf sukkel ik nog steeds met de … euh, vervelend onderwerp, euh, … de stoelgang, buikloop, schijterij, kakkerij, diarréé-punt-béé-éé, of hoe je het ook  noemen wilt. En dit duurt nu al een dag of tien. Vroeger was ik nog een sterker hypochonder dan vandaag, en toch … 10 dagen schijterij, of ik heb darmkanker, … of ik heb iets anders. Het dekseltje symptomen past op menig potje … stront.

Een beetje al google-nd voor meneer doktoor spelen en ik denk dat ik campylobacteriose heb. Campylowat ? Campylobacteriose !

 

Een paar weken geleden had ik al besloten, in de strijd tegen de calorieën, varkensworst te vervangen door kippenworst  ( de kinderen zijn er ook zo zot van samen met wortelstoemp ), en als een echte Piet Huysenfluit kan ik het niet laten al een stukje rauw kippengehakt uit de worstendarm te duwen en in mijn mond te steken vooraleer het te bakken. Wel nu, als je de artikelen op internet mag geloven is van alle rauw kippenvlees ter wereld de helft besmet met campylobacter. Om het te doden moet je dit soort vlees ( alsook kippeburgers ) goed verhitten, goed doorbakken. Neem daarbij nog regelmatig een flinke portie rode wijn, een paar borrels amaretto, of een paar halveliterblikjes Carlsberg, ge ziet, ik onderhoud de beestjes goed, hé, en elke woensdag een nieuwe lading kippenworst … Tja, wat heeft een darm nog meer nodig om zichzelf op tijd en stond leeg te schij…

Vandaag begonnen met een tweedaagse kuur van pilletjes tegen bacteriële diarree (gebruik van alcohol verboden, pfff…, shit), en alvast bij een echte dokter een leeg potje (of recipiënt) gaan halen. “Ja, en als het niet beter is tegen zondagavond, dan brengt ge het potje maar eens binnen voor nader onderzoek” besloot hij ons korte telefoongesprek. ( Mijn huisarts vertelde me eens dat ooit één van zijn oudere patiënten zijn potje zodanig had gevuld dat het deksel er nog net op kon…)

Maar niettemin heb ik de afgelopen twee weken, naar mijn bescheiden normen, toch behoorlijk wat kilometers kunnen afleggen – dus ik ben niet echt ziek, of koortsig, of grieperig, en dat stelt me toch al voor een groot deel gerust -  vorige week 46 km, en deze week zullen het er ca. 40 zijn.

Deze morgen toen ik om 5 uur aan het google’n was, vond ik het toch wel straf dat ons Margootje vorige week profetische woorden had gesproken met haar diarree.be, zat ik mezelf daar als het ware in faecale onderwerpen op het net te verdiepen. In de dikke van Dale komt “faecaal” net na het woord “fado”, geen toeval voor mij, sometimes life is shit, and then you die. Maar laat ons nu eerst maar weer van dit weekend genieten.

En om alles weer eens te leren relativeren, beste door-kwalen-geblokkeerde-joggers, de keuze stelt zich niet eens als je zou moeten kiezen tussen “nooit meer kunnen lopen door kapotte rug of kapotte knieën” en “regelmatig naar de chemo gaan om een halve kans om te overleven te grijpen.” Dus, geniet bij elke stap die je loopt, bij every breath you take, bij elke Leff’ you drink. (Mijn schoonvader-zaliger zei vaak al lachend “ ik drink altijd met mate, … nooit alleen.”  En een van mijn beste vrienden, (tevens peter van onze Dorien), die jarenlang postbeambte was, zei me eens “ ik lijd aan een postanale depressie…, ik krijg ’t schijt van de post.”J That’s all, folks. Of nog ééntje: in de dorpskroeg zitten een paar mannen aan de toog  te rasionneren over de gestegen benzineprijzen aan de pomp. Aan het eind van de toog zit een krasse 80-jarige die zich in het gesprek mengt en zegt “ja maar mij zullen ze niet liggen hebben, hoor, ik doe er iedere keer maar juist voor 10 euro in…”J  That’s really all, folks !

20:13 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

4 X PER DAG / 10 X PER DAG Geachte heer Vanstoelganck,

In mijn blog spreekt u van vier keer per dag, als ik je goed mag geloven zit je bijna constant op die proseleinen pot. Een gezonde stoelgang is gezond, een constante stoelgang daarentegen is enkel goed voor de lijn. Als je straks gaat lopen, breek je alle records!!

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 19-01-08

goede doel Aan al de bezoekers van de 'sympathieke' berichten van Marc ... stel eens een goede daad en sponsor hem bij zijn marathon voor het goede doel. De Rwandese weeskinderen zullen je dankbaar zijn !

Roel, vredesambassadeur/charityrunner

Gepost door: Roel | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.