24-01-08

FRIDAY ON MY MIND

Misschien wel de leukste dag van de week, onmiddellijk na thuiskomst vanmiddag loopkleren aan en 10,3 km gaan lopen, ja de betonweg-door-‘tveld naar Kortenberg, langsheen de welke ik de verkeerstoren zie, dan naar de watertoren van Kortenberg zelf, waar het in de zomer krioelt van de vliegtuig-spotters, en zo door het centrum van Erps-Kwerps naar het centrum van Nederokkerzeel en zo terug naar huis, een mooie brede cirkel van ruim 10 km. Heb dit traject al zo vaak gedaan dat ik op de wijze van “J’aime, j’aime la vie” eigenwijs kan zingen “J’aim’la mónotonie.” En steeds weer die passen tellen, 1120 stappen in één kilometer, “oasan dien eigensten gang, oh Blanche,…”  Duur van de loop 67 minuten, average hartbeat 135 ( is exact 75% van mijn max.), gemiddelde snelheid 6m30s per km.

 

Daarna begonnen met huishoudelijk werk, opnieuw wortelstoemp, maar, u raadt het, niet met kippenworst, maar nog eens met lekkere spiering, ’t was ook al een tijdje geleden. En onderwijl heerlijk geluisterd, nog maar de 10de keer deze week, naar fadomuziek van Misia. Een cd’tje dat ik geleend heb uit de muziekdoos van tante Mady zaliger “tanto menos tanto mais”  De zangeres zag ik vorig jaar aan het werk in de Stadsschouwburg van Hasselt, de grote zaal was amper voor een-vierde gevuld,  wat jammer voor zo’n prachtmuziek, die je niet beluistert met je verstand, maar met je ziel. Dit jaar komt niemand minder dan Christina Branco naar Hasselt, tijdig mijn ticket bestellen, je weet maar nooit, dat het uitverkocht zou geraken.

 

Daarna de twee jongsten van school gehaald, met hen binnengestapt bij de bakker voor brood, en … me laten overhalen om éclairs te kopen, wat niet zo moeilijk was, omdat ik er zelf zo’n verschrikkelijke, onweerstaanbare zin in had.( ja, meneer de juge, hij handelde uit onweerstaanbare drang…)  En van groot contentement – u kan het zelf vaststellen, ik drink niet uit miserie, maar uit louter blijdschap – dat het weekeinde er weer aankomt, nog eens een blikje Carlsberg opengetrokken, mijn eerste druppel alcohol van deze week. En ondertussen, bij het eindigen van dit blogbericht, is mijn spiering ook al opgepeuzeld, alleen opletten dat ik het klavier niet te vettig maak.

Bij deze wens ik jullie  ALLEMAAL  een spetterende vrijdag, als prelude van een nog spit-spat-spetterender weekeinde waarin Club Brugge nog verder puntenverlies lijdt, OH Leuven virtueel leider wordt in tweede klasse, en Sven Nys alsnog op sublieme wijze wereldkampioen wordt in Treviso, en de voltallige Belgische delegatie op pizza trakteert in het dorpsrestaurant, en ik misschien nog een zeer traag duurloopke van 20 km placeer, om zodoende aan mijn 50 km weektotaal te geraken.

Ps. : hoe langer ik Sarkozy zijn smoel bekijk, hoe meer ik ervan overtuigd geraak dat hij een bastaardzoon van Louis de Funes is.

Ps2 : vindt u ook niet dat juffrouw Van Elsen er letterlijk maar vooral figuurlijk nogal "magerkes" voorkomt ?

17:51 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

JIJ !! jij moet voor een magazine schrijven ;-) Ho ho , echt waar! Humo ? mischien ;-) en euuuh Sarkozy heeft wel iets ...maar ben er nog niet aan uit wat ;-) geniet van je Eclairs, Carlsberg,Fado,kippeworst ,Playboy en voooral van het LOPEN !!!

Gepost door: Katrien | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.