27-01-08

EARLY IN THE MORNING

Vooraleer de echte sportlui de arena betreden, Tsonga, Djokovic, Nys, Boom en compagnie heb ik voor dag en dauw mijn ding al gedaan. Op zondag om 5u45 de deur uit en één brede lange cirkel gelopen, in wijzerzin,  rond het luchthavengebied, vertrekkend in Berg, en vervolgens Steenokkerzeel, Nossegem, Zaventem, Diegem, Machelen en opnieuw Steenokkerzeel passerend, met altijd in het donker aan mijn rechterhand de verlichtende schijn van de duizenden oranje lichtjes van de luchthaven. Dit  traject meet exact 19,5 km, en als u weet dat een home-run van onze Lemmekensstraat exact 1600 meter is, tja, dan was het moeilijk om de combinatie te laten liggen. Om het in het kort te zeggen, ik heb vanochtend een half marathonnetje gelopen, solo, deels wind tegen, tweede deel wind in de rug. Tijd 2u16 minuten, gemiddelde hartslag 137. Not too bad !  Mijn eerste marathon tussen 4u en 4u30 behoort meer en meer tot de mogelijkheden.

Halverwege mijn ochtendloop bereikte ik plots een toestand van opperste innerlijke rust, ik was volledig blij met wie ik was, met wat ik was, met wat ik bereikt heb en met wat ik niet bereikt heb,… runner’s high zeker ?

Wat mag een aspirant-marathonloper niet vergeten te oefenen tijdens zijn voorbereiding ? Ja, de kringspier. Heb dit gedaan tijdens de laatste … 8 kilometer. Gewoon opspannen en aan iets totaal anders denken, bvb hoe Yiatchouk tot drie maal toe Stijnen vloert, of hoe Nys  zijn belagers op belachelijke wijze uit de wielen rijdt, of hoe ikzelf met de handen in de lucht triomferend de streep haal in de Antwerp Marathon met een fenomenale tijd onder de 4 uur…

Volgende week iets minder weekkilometers, verdeeld over 5 sessies, maar nog altijd even traag graag.

Gisteren onze beste zonnepanelen-dag, niet minder dan 7 kwh binnengehaald !

09:56 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ja hallo !!! zomaar uit sympatie een halveke lopen ,man man man ,en ik dacht dat ze enkel in de West Vlaanders zulke "..." hadden , wel chapeau ,karakter is hier troef !! Zeg die Iachtchouk is die dat "jullie" niet meer moesten hebben ?? die nu bij "Ons Ploeg(je)" speelt ?? ja hééé wel erg bedankt hoor !! cercle trutje Katrien

Gepost door: Katrien | 27-01-08

ALS DE WELLENS NIET OP Z'N FASAAT GING EN HIJ NIET BESLOOT OM 37 KEER VAN FIETS TE WISSELEN ... ZAL DAAR OOK MEER IN.

Gepost door: wim | 27-01-08

Runners high
Knappe halve Marathon gelopen, Marc.
Je hebt nog twaalf weken om op te bouwen naar Antwerp Marathon.
Probeer je niet teveel te fixeren op die eindtijd, maar loop gewoon je eigen wedstrijd, zonder al te veel naar die chrono te kijken.
Je zal wel merken dat het vanzelf gaat.

ps : als OHL nog kampioen wil spelen, dan gaat het toch nog voorbij een goed spelend en vlot scorend Kortrijk moeten.
Afspraak op 17/02 bij KVK –OHL

Gepost door: frank spencer | 28-01-08

VAN HET BLOOT GAT VAN ANNEKE KRIJG JE HETZELFDE PATROON ... MAAR DAN NIET VAN DE HARTSLAG ...

Gepost door: wim | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.