01-02-08

'T IS WEERAL VRIJDAG ...

Oke, no way back, ben ingeschreven voor Antwerp en 38 euro visa-rtueel lichter.

Wie weet meer over volgende items ?

Bloedgeven ( woensdag een half literke, zelfde inhoud als mijn blikje Carlsberg ?! ) heeft dat een invloed op de hartslag ? Mijn gezond boerenverstand zegt ja, want het hart moet harder pompen omdat er minder transportmiddel voorradig is om de zuurstof overal te gaan leveren.

Wie weet het meer wetenschappelijk ?  De mijne ligt alleszins beduidend hoger. Bij de rode kruis dokter net voor het aftappen had ik 60, de volgende ochtend had ik 66, zonder training ertussen, en een rustige nacht J

Kunnen sommige ervaren lezers mij vertellen wat hun gemiddelde hartslag was tijdens een gelopen marathon, en vooral uitgedrukt in % van de maximale ? ( dus vooral ervaren in het lopen, niet zo zeer in het lezen,J)

Bioglucosamine ? Helpt het echt of placebo-effect ?  Mijn orthopedisch chirurg in Pellenberg Giovanni Matricali was er geen voorstander van, mijn oudste broer en moeder (84) zweren trouw aan dit produkt.  Ik neem het af en toe, als ik het niet vergeet, samen met mijn omega3 gelulleke, en mijn Dr Vogel Echinacea-pilleke ( toch nog niet ziek geweest dit seizoen ! J)

Drie lachende smoeltjes, een prachtige ochtend voor mezelf, een korte werkdag van 7 tot 15u30 (loonsadministratie en dus loonbrieven maken), en natuurlijk pay-day, deze dag kan niet meer stuk, en bovenop reeds een blogberichtje. Tja, de ene dag is de andere niet,hé !

En straks na ’t werk als vrijwilliger gaan opruimen op school, ’t is daar Carnaval vandaag !!

05:29 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bioglucosamine Ik moest dat vorig jaar es nemen wegens kraakbeenproblemen in de knie. Na twee weken was de last weg, en is nooit meer teruggekeerd. 'k Weet nu niet of je het daarom jaar in jaar uit moet doornemen, maar 't heeft wel geholpen. EN je hartslag? Tja, misschien slecht gedroomd?

Gepost door: Julie | 01-02-08

Preventief op aanraden van een sportdokter , neem ik er 3 per dag preventief (al meer dan 1jaar)omdat ik altijd "de baan doe" (niet de straat he :-))) en ik heb tot nu toe nog nooit pijn gehad ,kan geluk zijn ook hé ... ps succes met het opruimen en een heeeeeeeeeel prettig w'kend

Gepost door: Katrien | 01-02-08

alweer iemand meer in Antwerpen. ´t gaat er druk worden

Gepost door: Wim | 01-02-08

Antwerp Marathon Ik geef nooit bloed enkele dagen voor een belangrijke wedstrijd of LLD > 25 km.
Dan heb ik telkens zware of loden benen, dus zal het wel ergens een negatieve invloed hebben.
Mijn gemiddelde hartslag op een marathon is rond de 130 of 70% van de maximale hartslag.
Verder nog nav. je vorig berichtje.
Bij mij klopt de procedure in het Steffny-handboek over de te verwachten eindtijd op een marathon niet.
Steffny zegt : 10 km-tijd x 4.66.
Dan zou ik moeten uitkomen op 3u46', een utopische tijd, die ik in de verste verte nooit ga halen.
Bij een debuut mag je normaal gezien ook op iets meer rekenen.

ps : bedankt voor de piriformis-tips !

Gepost door: frank spencer | 01-02-08

leek Sorry maar ik kan geen info geven. Ik heb nog maar 2 x een hartslagmeter gebruik, tijdens mijn laatste duurloop voor de marathon en tijdens de marathon zelf. Bioglucosamine en andere produkten ken ik niet. Mijn doktor ziet me praktisch nooit in zijn kabinet. Laatste keer was 6 jaar geleden omdat ik een zware bloempot op mijn teen had gekregen ! Maar ik zie hem anders wel en heb hem zo zot gekregen om samen de Flanders Field marathon te lopen. Hij is nu aan het opbouwen. Vitamientjes en andere pillekes gebruik ik nooit. Laat ons hopen dat het zo blijft. P.S. sterk bezig met je schema te volgen. Probeer van je eerste marathon te leren om dan in je tweede toe te slaan ( Kijk maar naar Katrien, die gaat vliegen in Antwerpen ! )

Gepost door: wim | 01-02-08

De commentaren zijn gesloten.