02-02-08

MEATLOAF ...

Om 6 uur zat mijn zaterdagtraining er al op: 6km-loop in ongeveer 6m30 / km. Ik had gisteren een wegje gevonden, Lellebaan, dat vanaf de chocolaterie Cacaoooh ( !! Jules-runner !!, klein ambachtelijk chocoladefabrikant waar hele bussen Engelse toeristen stoppen ) tot aan de Haachtsesteenweg precies 1 km bedraagt, het is deels on-, en deels verhard, vol met plassen en redelijk donker.

Maar op de steenweg kon ik gebruik maken van mijn geliefde hectometerpaaltjes, 2 km richting Brussel en terug, en het laatste kilometertje door de plassen terug naar “Gus, kom noar hus…”

Te snel natuurlijk 37m30 ( 6m15 / km ), gemiddelde 148, had het liever lager gezien, maar de bloedgift zal er voor iets tussen zitten.

Nu kan ik bijna anderhalve dag rusten vooraleer ik morgenmiddag de 22 km aanvat.

Mijn schoonbroer (neen, niet mijn loopmaatje, nen andere, maar ik zal u de uitleg besparen want mijn vrouw is de derde van 8, en ik ben de jongste van 7, dus we hebben wel een uitgebreid lijstje van (ex-)schoonzussen en (ex-) dito broers) geeft voor zijn 40ste verjaardag vanavond een drink in Zaventem. Hij heeft een wijnhandel en is expert in drinken J. Dus het is een beetje idioot om met een fles te komen aandraven. Samenleggen voor een Bongo-weekend-cheque vind ik ook al démodé. Ik weet dat hij bijna jaarlijks de 20 km van Brussel loopt ( zijn vader is trouwens jarenlang wereldwijd de begeleider geweest van Georges de Smul, remember, die man die pas na zijn pensioen is beginnen lopen, en inmiddels  aan ….121 marathons zit, om maar te zwijgen van de halve, en de 10 km-lopen ), maar nog nooit zelf een marathon gelopen heeft. U voelt me komen, nietwaar, ik heb inderdaad een Groot Handboek Lopen van den Herbert ( Steffny voor de leken ) gekocht. Ik zal er een mooi voorwoord inschrijven, in de aard van ‘ dat 40 het begin is van de wijsheid, het tijdstip om minder te zuipen, en iets vaker te gaan lopen …’ en om het boek nog authentieker te maken zal ik er vooraan een print in kleven van mijn e-mail naar Steffny en zijn antwoord naar mij.

Als dit geen origineel cadeau is, tja, dan weet ik het ook niet meer. Vroeg of laat zal hij er in beginnen lezen, en zal hij (de kwaliteit van) zijn leven verlengen.

Nog 11 keer slapen, en we vliegen naar Kuala Lumpur. Dit weekend nog een beetje plannen om de 4 kinderen te laten opnemen in een Bulgaars weeshuis (J, graptje, Pol, moa vent toch, gie geloaft oak oalles, héé) en dan stilaan lijstjes “niet-vergeten-mee-te-nemen” aanleggen.

Loop ze, zwem ze, drink ze. Voor Frank Spencer, je bent Meatloaf toch niet vergeten te draaien !! (met onder meer het poëtische nummer hoe je het destijds galant kon uitmaken met je liefje “I want you, I need you, but there ain’t no way I’m ever gonna love you, but don’t be said, ‘cause two out of three ain’t bad…J  Prachtig kippevel-nummer ! )

06:49 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

jawadde om 6 u al klaar met lopen, wat bezielt een mens toch om in het stekedonker te gaan lopen ?
Toch speciaal zunne... Veel plezier op het feestje van uw schoonste broer en met een grote familie is 't altijd wel gezellig zeker ? PS : Als hij dezen blog leest, is de verrassing der wel al af hé !

Gepost door: jogginggirl | 02-02-08

Denk niet dat hij veel leest, kijkt alleen naar de prentjes :-)

Gepost door: marc devloo | 02-02-08

Meatloaf
Bedankt voor de tip, Marc.

We kunnen zelfs een nummertje op de dansvloer opvoeren : Betty als Karla Devito en ondergetekende als "de vleesbal" :-)
"Though it's cold and lonley in the deep dark night
I can see paradise by the dashboard light"

ps : geniet maar van Kuala Lumpur, ik ben er ook nog verbleven met een vriendin jaren geleden.

Gepost door: frank spencer | 02-02-08

Als wij winnen is het zonder penalty spijtig dat het nog zo lang duurt tot ik verjaar, dat boek staat mij anders ook wel aan hoor, Marc
Hopelijk staan er veel mooie plaatjes in, want ik ben maar een 'simpele Club Brugge supporter'. Toch nog proficiat met de zege tegen FC Dender...

Gepost door: Hansy | 03-02-08

Meat dinges ... niet echt mijn ding , heef mij maar Bart Kaelle ...OOK een grapke é Pol ;-)))

Gepost door: Katrien | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.