02-03-08

dochter dorien eerste in machelen

Een hoofdstukje over mijn dochter Dorien, dus, tweedejaars kadet. 5 weken geleden opnieuw beginnen trainen na aanhoudende blessures aan achillespezen en aansluitende kuiten. 4 weken geleden bescheiden wedstrijd in st truiden, 4de plaats, maar vooral blessurevrij uitgelopen. Gisteren laatste test voor het belgisch kampioenschap van volgende week in oostende - steke. Dat haar klasgenoot jenna wyns ook kwam was geweten, maar dat ook kimberley van welckenhuyze uit Limburg ( 3 maal podium op 3 deelnames cross cup dit seizoen ), jolien van den broeck ( vorige week nipt geklopt door eveline van havere in betekom ) en jenthe adriaens ( eerste in crosscup hannuit ) van de partij zouden zijn, zorgde voor de nodige zenuwachtigheid bij mijn dochter dorien.

"Wat wil je dan, Dorien," zei ik " dat je de podiumplaatsen op een presenteerblaadje zou aangeboden krijgen?" "Ja" grapte ze. Van bij de start zat ze goed in vierde positie, Jenna deed het kopwerk. Na ruim de helft van het parcours viel er een klein gat tussen de koplopers kimberley en jolien enerzijds en dorien en jenna anderszijds. Ik vreesde dat de wedstrijd gelopen was. Op dat ogenblik zou jenna dorien vooruit gejaagd hebben met de mededeling "ga maar, voor mij lukt het niet vandaag." Ik was stomverbaasd te zien dat ze het gat meteen dichtliep en de leiding nam. Op dat ogenblik passeerde ze mij en riep ik haar toe dat ze moest denken aan haar overwinning van twee jaar geleden op dit parcours. Ze bevestigde mij achteraf ook dat ze deze woorden duidelijk gehoord en in zich opgenomen had. Gaandeweg naar het einde maakte ze het verschil op eerste achtervolgster kimberley groter, het was alsof ze zweefde, van mijn kant schreeuwde ik haar vooruit. Op 100 m van het einde  had ze 5 m voorsprong en schreeuwde ik dat ze alles uit de kast moest halen... ze behaalde haar mooiste overwinning van het seizoen, en dan nog wel de veldloop van de eigen club Machelen.

Dikke proficiat, Dorien. Dit belooft voor volgende week in Oostende. Ook Dorien beseft dat een top 5 tot de mogelijkheden behoort. In 2006 haalde ze al eens de 5de stek op het BK, ... nadat ze de week ervoor de veldloop van Machelen had gewonnen. Mijn pronostiek voor volgende week, maar ik weet niet in welke volgorde, Truyens Imana ( zwarte parel-dochter van blogger Roel), Evelien van Havere en mijn eigenste dochter Dorien Devloo. In haar achterhoofd weet ze dat een top 10-plaats garantie geeft om volgend jaar, opnieuw topsportstatuut te krijgen en haar 4de middelbaar op internaat in Hasselt af te werken. Kwestie van de druk van zich af te zetten.

Van contentement heb ik ter plaatse twee diepdonker bruine Leffe's genuttigd. Toen ik thuiskwam kon ik niet echt tot rust komen, en ben dan maar 10 km gaan lopen, wetende dat ik het rustig aan moest doen met dat gealcohliseerde bloed in mijn aderen, 69 minuten en een gemiddelde van 148 hartslagen. Ik had thuis nog net Philippe Gilbert gezien voor mijn vertrek en voelde me even super als hij.

13:59 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Een dikke proficiat Proficiat Dorien. Op enkele weken tijd sta je er weer. Het belooft zondag een mooie wedstrijd te worden, sportieve vriendinnen aan elkaar gewaagd, in het strijdperk ... Ik hoop met papa Marc zondag zelf een leffe te nuttigen !

Gepost door: Roel | 02-03-08

astemblieft! als da niet straf is! Dikke proficiat aan dochter én aan de leverancier van het 1ste keus genetisch materiaal!

Gepost door: geert | 03-03-08

dat het schoon is om te lezen .... proficiat

Gepost door: wim | 03-03-08

Proficiat Dorientje !!!!!!!!!!!!! een aartje naar zijn vaartje ;-))

Gepost door: Katrien | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.