08-03-08

over "27km" en "menstruatie"

Vandaag dan toch maar de koe bij de horens gevat en het steffny-schema netjes opgevolgd. Er moest 27 km afgelegd worden aan 6:30m/km. Had me al eerder deze week afgevraagd of dit wel verstandig was zo kort na mijn zware griep.  Deze morgen Dorien naar station in Leuven gebracht, zij moest de trein nemen naar Oostende, alwaar ze samen het weekend doorbrengt met de andere atleten van de topsportschool, en morgen elk hun Belgisch Kampioenschap Veldlopen in Stene afwerken, en elkaar uiteraard aanmoedigen. Papa zal er ook zijn !  Ik vroeg haar elke km op een blaadje te noteren, en zodoende had ik mijn eigenhandige Garmin opgesteld om ’s middags perfect 27 km af te werken, van Kampenhout naar Leuven aan de Brusselse Poort = 13,5 km en dan all the way back.  Wel redelijk glooiend traject.

2uur en 58 minuten, inclusief een lange plaspauze ( nu ja, wat is lang, als de jaren van prostaat in aantocht zijn ? ) en twee stops in de ijsjeszaak om een flesje Spa te kopen. Op het einde wel stijve gewrichten, niks verontrustends, gewoon te wijten aan de mindere kilometers gedurende een paar weken. Eerste vaststelling : ’t was lastig, en 42 km is nog de helft verder. Tweede vaststelling : ik staar me niet blind op de tijd, moet het trager, dan is dat maar zo. Uiteindelijk haalde ik toch nog 6:35m / km. Not too bad.

 

Oh ja, ik moest nog verhalen over het eerste boek dat in mijn bezit kwam tijdens de Maleisië-reis. Niet minder dan de Koran ( ook niets meer ) Bij het bezoeken op vrijdag van de hoofdmoskee ( we konden natuurlijk niet binnen op vrijdag ) in Kuala Lumpur, werden we aangesproken door een kleine moslim, traditioneel gekleed in slaapkleed, hij was rad van tong in het Engels, een jaar of veertig, en heel enthousiast over de islam, en dat Bush bad was, etc… Hij wou me de een engelse versie van de Koran schenken. Aanvankelijk weigerde ik zijn cado, na wat verder praten nam ik dan toch zijn cado aan, in de eerste plaats omdat ik een boekenliefhebber ben. Het was een mooie Amerikaanse Engelstalige versie “, The meaning of Al- Qur’an”, voorzien van een in de kaft gedrukt stempeltje “not for sale”. Toen ik het aangenomen had kuste de moslim mijn hand en drukte de zijne tegen mijn lippen  (bweurk ! ), en hij werd nog feller, ik had het gevoel dat hij het gevoel had er ene te pakken te hebben, een kandidaat-bekeerling. Gelukkig moest onze groep toen verder, en was ik ook een beetje van zijn opdringerigheid af. Op de eerste pagina staat “Dedicated To Mankind” en “The Holy Qur’an is revealed in Arabic so the Qur’an is only the Arabic Text, not its translation in any other language.” En dan “ Please note that the requirement of reading this Book is to touch it with clean hands.” Dit laatste wordt dan zeer eng geïnterpreteerd. Het betekent o.a. dat menstruerende vrouwen de koran niet mogen vast nemen. Erger nog, het is menstruerende vrouwen verboden de moskee te betreden. Voor mij is dit een zoveelste vorm van vrouwen-vernedering. Op basis van een biologisch gegeven dat noodzakelijk is voor het in stand houden van de mensheid, (zonder menstruatie geen voortplanting uiteraard ) worden vrouwen in de islam gediscrimineerd. Meer wil ik er niet over kwijt. Ik sta open voor veel dingen, behalve voor opdringerige of repressieve instanties. Ben toch benieuwd naar de film van die Nederlandse politicus, en al de heisa die er nu al rond bestaat.

De koran ligt niet op mijn nachtkastje, maar staat netjes in de bibliotheek in de buurt van een 5-delige bijbel en boeken over Boeddha. Natuurlijk weet u dat er op mijn nachtkastje alleen plaats is voor Herbert Steffny en … “Maak van een mug geen olifant.”

Allez, tijd om af te sluiten. Zou Club al een beetje zenuwachtig worden nu Standaard weerom gewonnen heeft en op weg lijkt landskampioen te worden ?

17:58 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

duurloop Knappe duurloop, en die tijd, daar zal je griep toch nog wel voor iets tussenzitten denk ik. En wat die godsdienst betreft: van mij mag eenieder geloven en doen wat hij of zij wil, zolang ze zelf gelukkig zijn en mij vooral niets opdringen en met rust laten is het goed.

Gepost door: Julie | 08-03-08

Zenuwachtig? Hoe? Waarom? Wanneer? die kerel die je die koran schonk zal wel een supporter van Hassan geweest zijn zeker. Had je misschien een paarswit T-shirtje aan? En, meestal zijn het de rouches die op het einde van het seizoen zenuwachtig worden. Remember last year... En, volgens de Jacky zijn wij toch veruit de beste ploeg.
Vanderstock zal ook wel zenuwachtig geworden zijn na de 0-5 tegen Bayern. Ik had die uitslag bijna voorspeld (ik gokte op 0-6)

Gepost door: Hansy | 08-03-08

Die Jacky kent er dan ook geen KLeurpotlOTEN van,
2-0 tegen het zelfs naar onze normen bescheiden moeskroen, ttz club-bayern zou ongeveer 0-12 moeten geweest zijn. Emilio Ferrera zou niet lager gestaan hebben met deze ploeg ...

Gepost door: marc devloo | 08-03-08

De eeuwige discussie ...;-) De Koran , vrouwen , en !!! VOETBAL !!! Wij thuis hebben een "Gemengd huwelijk" zoals men zegt ... neeeee !mijn man is geen Moslim ... ERGER!!! Club supporter ! en ik ?? tja een Cercle lady ! Kan je voorstellen Vlootje ??

Gepost door: Katrien | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.