13-03-08

het boek is beter dan de vrouw

10 km gelopen, gevoel dat de wind altijd op kop stond,  61 min., 146 gemiddelde, hoogste hartslag 160. Ik denk dat 10 per uur ook het hoogst haalbare is op de marathon, wschl. zal het zelfs iets trager gaan. Ik wil alleszins de man met de hamer ontwijken.

Een ding gaat er zeker op vooruit de laatste dagen, nl. mijn BMI, ik zit weer aan 76 kg voor 172 cm.  Dus 25,68 . Het is me nog nooit gelukt langer dan 1 dag onder de 25 te gaan. Ik behoed mezelf ervoor het als een obsessie te gaan zien.

Als ik iets minder schrijf op mijn blog moet u de schuld zoeken bij auteur Koenraad Goudeseune en zijn boek “Het Boek is beter dan de vrouw”(2007), een brievenboek, “brieven aan zijn vrienden, medeliteratoren, vriendinnen en uitgever. Hij vertelt daarin over alledaagse voorvallen, zijn strijd met de literatuur en zijn afkeer van dagelijkse sleur, beschrijft zijn nachtelijke escapades en drinkt daarbij af en toe wat bier. Een enkele keer wat meer. Naast de neerslag van een jaar uit het leven van een worstelende schrijver is het boek een relaas over de eeuwige zoektocht naar erkenning en liefde.” aldus de achterflap. Het boek is me op de huid geschreven. I really enjoy it ! Eén zinnetje, hij verhaalt ergens dat hij met zijn lief op vakantie was in Frankrijk, in de Cévennes, “een godvergeten bergland”…”Het is hier zo stil! Je hoort monniken in hun kloostercel masturberen.”   Prachtig, een tikkeltje Jan Wolkers, maar meer verfijnd. Ik zit nog maar aan p.30 van de 350. Ik ben dus nog een tijdje zoet. Als ik iemand het boek zou aanbevelen, ... Koen van Steenkiste, zomaar intuïtief.

Weet niet of ik ná de marathon nog verder blog. De opzet van deze blog was ook om de druk op de ketel te houden en niet reeds op te geven alvorens het startschot in de scheldestad zou knallen. Daarna zien we wel …

Scheenbeen-buitenkant blijft pijn doen, krampachtige zeurderig gevoel tussen km 2 en km 3, en daarna pijn weg, raar  !!!

18:05 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Scheenbeen ... Bij mij net hetzelfde , ik had dat voor de marathon vn Eindhoven ook ,en nu weer ,echt pijn kan je het niet noemen ,eerder gevoelig maar enkel in het begin tot 3km en dan finito,niet zooooo raar dan hé ze heten dat tegewoordig Fantoompijn(bron Runnerwworld maart)

Gepost door: Katrien | 14-03-08

ze zeggen altijd .... als je geen pijn hebt in de voorbereiding van de marathon ben je niet genoeg aan het trainen

Gepost door: wim | 14-03-08

doe zo voort! Blijven bloggen, Marc !! Het is altijd een plezier om je tekstjes te mogen lezen. Greetz.

Gepost door: hansy | 16-03-08

De commentaren zijn gesloten.