17-03-08

 

First things first : “ne geel’l dekk’n profisjat an oal de Kluizenaars ( k=s) med’ eunderen hoalven maraton” ( dit zou westvlaams moeten voorstellen ). Zelf hield ik het bij een bescheiden Nekkerloop in het Brabantse Meise, in het privé domein van baron van Gysel (pittig detail, hij is die Belg die onlangs een stukje kunstmatig eiland kocht voor de kust van Dubai, aan zijnen hof te zien; ’t zal er wel van af gekund hebben, maar dit volledig terzijde en naast de kwestie) Aanvankelijk liep ik samen met MAC’ster Martine,  mama van  Doriens clubgenootje Sanne, die Martine dus, even groot als ik maar 25 kg lichter.(MAC= Machelse Atletiek Club ) Tja, dan weet je ’n het wel. Na het eerste rondje van 2,5 km zei ik haar vaarwel “ ga maar Martine, want mijn motortje is zich aan het opblazen”, ik zat toen al aan 168, en ik ben een diesel en wist dat ik dit niet kon volhouden. Op sommige plaatsen had het parcours iets weg van een veldloop door de nachtelijke regenval. Kort houden, ik heb de 11,7 km afgelegd in 1u03’06”, of 5:24m / km, en had het gevoel dat ik nog een paar km kon doorgaan. Het goede nieuws is dus: om de marathon onder de 4 uur te lopen,(het blijft me toch bezig houden, hoor, en wat krijg ik ervoor ? eeuwige roem ? ben ik zo naïef te denken dat mijn kleinkinderen tegen elkaar zullen staan stoefen dat hun grootvader ooit een marathon onder de 4 uren gelopen heeft ? )om onder de 4 uur te komen dus, moet ik gemiddeld 5:39m / km  lopen. Awel, ik zie het weer helemaal zitten, het zal er niet ver naast zijn. Over 2 weken zullen we meer weten, na de 1/2marathon van Olen ( WIE KOMT ER NOG ????)

Onze Stef was ook mee, en heeft meegelopen met de kids-800 meter. Hij heeft er zo’n (zo schrijf je dit, Cercle-trutje ! ;-) ) plezier in, en wil overal meegaan. Hij is amper 7, maar hij houdt mijn jas bij ( met geld en sleutels ),  koopt zelf jetons of bonnetjes, en stond aan de meet klaar met een ongeopend blikje fanta voor mij. Nice kid ! Heb met collega  Fernand nog een Grimbergen gedronken na afloop. Deze oude ( 55 ?? ) zak piept en knarst langs alle kanten, zijn huisarts raadt hem dringend aan te stoppen met lopen, ( en we zijn samen amper twee jaar geleden  begonnen ), maar toch wou hij niet onder doen en had voor de langste afstand gekozen, 1u14’22” voor de 11,7 km,  proficiat oude zak-collega ! Telkens we elkaar kruisten op het parcours, kletsten we spontaan high five. Pssst,  hij is ook mijn trouwste blog-fan ) Omdat ik gisteren geen tijd had om méér dan  1 Grimbergen te drinken, doe ik dus vandaag verder thuis. En nu RSCA recht vooruit gaat, en Club op de hielen zit, en woensdag GBA zal inblikken, en ik al eten gemaakt heb ( aardappelen, veldsla en kabeljauwfilet in de pan gebakken), en mijn vrouw lang moet werken vandaag en ik zelf ook zeer productief geweest ben op het werk, om al die redenen, ga ik nog één Grimbergen drinken en jullie blogs even overlopen. Cheers, Yia mas, Egechegedre, Schol, Op a’ bakkes !

19:13 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ge zijt ne zotte mens ... Olen? wanneer?

Gepost door: wim | 18-03-08

23ste KWB Jogging en halve marathon 30 maart 15u00

Gepost door: marc devloo | 18-03-08

dag marc.
je vroeg op mijn blogje mijn overslagpols. Mijn hartslag op 4 mmol is 172 en mijn overslagpols is 169 . Of je dat nu procentueel kan berekenen ?? Ik zou trainen op hartslag niet te veel veralgemenen. De teorie zegt dat je een marathon kan lopen onder de 3 mmol . Dat is de regel die geld voor 90 % van de lopers . Maar ik ken iemand die op 3 mmol een snelheid haalt dan 4.15 min , terwijl hij zijn marathons loopt aan 3.55 min in lactaat zone van 5 mmol . Zijn overslag die lag ook heel laag ten oopzichte van de hartslag die hij kon aanhouden op een 10 km . Ik zou dus wel oppassen met die procent berekeningen voor jezelf .
Waar is die KWB jogging op 30 maart ?

Gepost door: de coach | 19-03-08

Elaba Vlootje!!! ;-) Ge kan altijd iets vergeten hé ! maar als Cercle trutje weet ik dat Iachtchouk wel zo geschreven is en niet Yackchouk zoals de op je los 05-03 maar ok zand er over ,let jij een beetje op ,ik dan ook , hi hi ;-)))

Gepost door: Katrien | 19-03-08

mauwekes ze zullen inderdaad nog heeeeeeeel dicht eindigen ... 'k zien der nu ol nie goe van!
btw : eerste marathon in 2005 (42,5 jaar), nu twintigste in 2008 (45,5 jaar) ... en als dat zo verder loopt .....

Gepost door: Koen | 20-03-08

Goed Makelootje Wel zal er trachten te zijn voor uwen Marathon.. inplaats van Stef zal ik klaar staan met een open Fantalblikje.. zie of je ook denkt dat ik cute ben..
Smile. L

Gepost door: Lieve | 20-03-08

De commentaren zijn gesloten.