29-03-08

mooie zinnen ...

De keelpijn waarover ik in het begin van de week sprak is verdwenen en … heeft plaats gemaakt voor een flinke kopvalling, mijn neus zit weer potdicht, ik ben kortademig en de spieren zijn snel vermoeid. De avondtraining van gisteren was de moeilijkste van de laatste 4 maanden, en bedroeg amper 5 km. Het opzagen deze morgen van een 20-tal dikke takken die hier nog lagen met de kettingzaag bevestigde het gevoel van gisteren. Moe! En gisterenavond lag ik ook al om 8 uur te ronken. Genoeg signalen dus. En wat zeggen alle lopersboekjes ? Inderdaad, luisteren naar uw lichaam. Morgen ½ marathon te Olen op mijn programma. Enerzijds zegt mijn verstand thuisblijven, terwijl anderszijds mijn lopershart zich wil meten en een eerste officiële tijd op een respectabele afstand wil vastleggen. Een forfait op zondag biedt wel een aantal leuke alternatieven, kijken naar de Brabantse Pijl en RSCA-Cercle volgen ergens op café ( ja, in de regen en kou gaan zitten morgenavond is nu ook niet zo verstandig). Natuurlijk, ik weet het , het is behoorlijk mietjesgedrag, weken op voorhand lullen over die ½ marathon en daags ervoor opgave melden. Maar beter nu afhaken dan binnen drie weken in Antwerpen als het er wel toe doet !

Wat ben ik momenteel aan het lezen ? “Praagse ironie” van Bohumil Hrabal, Tsjechisch schrijver (1914 -1997), een reeks verhalen, in-zichzelf-kijkende overpeinzingen, “één van de allergrootste Oost-Europese schrijvers.” ( als het niet op de achterflap stond, ik zou het ook niet geweten hebben, begot ) De aandachtige lezer van mijn blog moet denken dat ik of de godganse dag zit boeken te lezen, of dat ik een zeveraar ben. Wel, ik ben geen van beiden. Ik lees wel regelmatig, maar zelden het boek helemaal uit. Ik ga zeer vaak naar de bieb, zowel in Kampenhout als in Vilvoorde ( vroeger ook nog in Brussel, aan de Muntschouwburg, maar trop is teveel ), en amuseer me dan door in de nieuwe aanwinsten rond te snuffelen en veel boeken in een keer mee naar huis te nemen. Echt zappen met boeken dus !  Ik baseer me op de achterflap om het boek al of niet mee te nemen. En bij dit boek las ik “Hrabal leed werkelijk onder het leven, hij werd verteerd door een existentiële angst,…en alcohol was een middel om hierin enige verlichting te vinden.” Meer moet dat niet zijn voor mij. Ik zit al aan p. 34. Als toemaatje schenk ik jullie de volgende mooie zin. “Aan het schrijven is het mooiste dat niemand iemand ertoe dwingt om te schrijven. Maar ik voel nu dat schrijven mijn therapie is, mijn psychiatrie…mijn telefonische vertrouwenslijn.”  Mooi, nietwaar.  Vervang nu eens het werkwoord “schrijven” door het werkwoord “bloggen”.  Nee, serieus, doe het eens ! Schoon,hé ( zou Firmin Krets zeggen). En vervang nu schrijven/bloggen eens door “(hard)lopen”. Vooruit, doen !  Nog schoner, hé !

Vermoedelijk nog een paar dagen rust, volgend weekend moet er nog een 32’er door, het weekend daarna nog een 20’er, en dan, dan komt de Sint naar Antwerpen. Mijn lopersschoentje zal klaar staan.

Nog dit : gisteren toch de moeite genomen om 17 minuten naar Fitna te kijken. “U toch ook ?” ( met een knipoog naar Emiel Goelen )

14:33 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Cercle Ik ga naar RSCA - Cercle, ik zit in het RSCA gedeelte maar in feite ben ik een Brugge supporter. Hopelijk wordt het gewoon een leuke wedstrijd met een verdiende winnaar (Cercle).
En voor de marathon moet je je eigen doelen stellen, of dat nu 4u is of 4u20. Altijd is er iemand rapper, en altijd iemand trager. Het gaat er om of je zelf tevreden bent. Alleszins zal ik voor je supporteren in Antwerpen. Misschien zoek ik ergens een plaatsje rond kilometer 35 om je nog eens een hart onder de riem te steken. Hoe kan ik je herkennen?

Gepost door: Fré | 29-03-08

Verstand Het is niet altijd even gemakkelijk maar soms is luisteren naar het verstand beter dan naar het hart. ('t schijnt dat wij mannen het daar soms moeilijk mee hebben ?) In ieder geval veel succes in Antwerpen.

Gepost door: Luc | 29-03-08

succes Succes te Olen. Ik kijk uit naar je tijd !

Gepost door: Roel | 29-03-08

Ja Marc das zeker een ras apart die steenbokskes.
Zeg Marc verzorg u goed en bedankt voor het bezoekje op mijn blog.

Gepost door: Anita | 30-03-08

De commentaren zijn gesloten.