30-03-08

zo zot als een achterdeur

Ik zou niet weten of het aan het zomeruur ligt, of aan de verkwikkende werking van gisteren een dagje te lanterfanten, of gewoon aan mijn sterke lichaam ( hahaha), maar ik had vandaag, ondanks het afzeggen voor die 1/2 marathon, toch zin om te gaan lopen. Dus heb ik vanmorgen een 10 km duurloopje afgewerkt op mijn alleentje. Droog vertrokken, onderweg belaagd door regen en hagelbolletjes, kwam ik na minder dan 60 minuten weer aan mijn voordeur langs. Dus gemiddeld 6:00 m / km en een 149 hartslag. Misschien was ik een beetje bang om toch te weinig kms te lopen, vandaar, of misschien ben ik gewoon een beetje zot. Maar Olen sprak me alsmaar minder aan, ook al omdat het plaatselijke rondjes zijn van ruim 4 km, de kans is dus reëel dat je er na 3 rondjes de brui aan geeft. En dan heb je al die brandstof voor Keizer Karel zijn kl....  voor niets verreden. Vervuilen wat ik aan de andere kant probeer groen te doen, is ook niet aan mij besteed. Gisteren de meest productieve dag totnutoe met de zonnepanelen: 16,76 kwh gemaakt. Goed, hé. Als er een mooie electrische wagen op de markt komt, koop ik me er eentje.  Het huidige model dat nu reeds te koop is, is oerlelijk, te klein, en kan maar maximaal 80 km / uur.  Ge moet er nog mee op straat durven komen, hé. Verbruik is ongelooflijk : ongeveer 100 km voor 1 euro !!!   Als men echt zou willen investeren in deze materie !  Maar ja, eerst moeten de oliegiganten nog geld verdienen aan hun reserves die nog een jaar of 40 kunnen meegaan. Daarna zal het wel mogelijk zijn om met mooie wagens op waterstof of zonne-energie te rijden. 'k Zal almaar beter stoppen zeker met mijne groene, achterdochtige zever. Straks verder uitrusten en naar Brabantse Pijl kijken. Nu eerst aperitieven, kwestie van mijn neusgaten vrij te krijgen.

Vraag: bestaan er speciale webloglopers-truitjes of lopen jullie gewoon letterlijk in het rood ?

12:01 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-03-08

mooie zinnen ...

De keelpijn waarover ik in het begin van de week sprak is verdwenen en … heeft plaats gemaakt voor een flinke kopvalling, mijn neus zit weer potdicht, ik ben kortademig en de spieren zijn snel vermoeid. De avondtraining van gisteren was de moeilijkste van de laatste 4 maanden, en bedroeg amper 5 km. Het opzagen deze morgen van een 20-tal dikke takken die hier nog lagen met de kettingzaag bevestigde het gevoel van gisteren. Moe! En gisterenavond lag ik ook al om 8 uur te ronken. Genoeg signalen dus. En wat zeggen alle lopersboekjes ? Inderdaad, luisteren naar uw lichaam. Morgen ½ marathon te Olen op mijn programma. Enerzijds zegt mijn verstand thuisblijven, terwijl anderszijds mijn lopershart zich wil meten en een eerste officiële tijd op een respectabele afstand wil vastleggen. Een forfait op zondag biedt wel een aantal leuke alternatieven, kijken naar de Brabantse Pijl en RSCA-Cercle volgen ergens op café ( ja, in de regen en kou gaan zitten morgenavond is nu ook niet zo verstandig). Natuurlijk, ik weet het , het is behoorlijk mietjesgedrag, weken op voorhand lullen over die ½ marathon en daags ervoor opgave melden. Maar beter nu afhaken dan binnen drie weken in Antwerpen als het er wel toe doet !

Wat ben ik momenteel aan het lezen ? “Praagse ironie” van Bohumil Hrabal, Tsjechisch schrijver (1914 -1997), een reeks verhalen, in-zichzelf-kijkende overpeinzingen, “één van de allergrootste Oost-Europese schrijvers.” ( als het niet op de achterflap stond, ik zou het ook niet geweten hebben, begot ) De aandachtige lezer van mijn blog moet denken dat ik of de godganse dag zit boeken te lezen, of dat ik een zeveraar ben. Wel, ik ben geen van beiden. Ik lees wel regelmatig, maar zelden het boek helemaal uit. Ik ga zeer vaak naar de bieb, zowel in Kampenhout als in Vilvoorde ( vroeger ook nog in Brussel, aan de Muntschouwburg, maar trop is teveel ), en amuseer me dan door in de nieuwe aanwinsten rond te snuffelen en veel boeken in een keer mee naar huis te nemen. Echt zappen met boeken dus !  Ik baseer me op de achterflap om het boek al of niet mee te nemen. En bij dit boek las ik “Hrabal leed werkelijk onder het leven, hij werd verteerd door een existentiële angst,…en alcohol was een middel om hierin enige verlichting te vinden.” Meer moet dat niet zijn voor mij. Ik zit al aan p. 34. Als toemaatje schenk ik jullie de volgende mooie zin. “Aan het schrijven is het mooiste dat niemand iemand ertoe dwingt om te schrijven. Maar ik voel nu dat schrijven mijn therapie is, mijn psychiatrie…mijn telefonische vertrouwenslijn.”  Mooi, nietwaar.  Vervang nu eens het werkwoord “schrijven” door het werkwoord “bloggen”.  Nee, serieus, doe het eens ! Schoon,hé ( zou Firmin Krets zeggen). En vervang nu schrijven/bloggen eens door “(hard)lopen”. Vooruit, doen !  Nog schoner, hé !

Vermoedelijk nog een paar dagen rust, volgend weekend moet er nog een 32’er door, het weekend daarna nog een 20’er, en dan, dan komt de Sint naar Antwerpen. Mijn lopersschoentje zal klaar staan.

Nog dit : gisteren toch de moeite genomen om 17 minuten naar Fitna te kijken. “U toch ook ?” ( met een knipoog naar Emiel Goelen )

14:33 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-03-08

even wat gas terugnemen

Na mijn flinke dertiger van zaterdag overviel mij pas zondag een gevoel van zware vermoeidheid ( kan ook aan die fles witte wijn liggen die mijn vrouw en ik als aperitief soldaat hadden gemaakt). Zondagavond daarbij een licht gevoel van keelpijn, en dan maar wijselijk besloten om maandag en dinsdag niet te gaan lopen. Morgen een rustige herstelloop, vrijdag een uurtje sneller en zondag doe ik netjes mijn halve marathon in Olen, richttijd 2u 03 m.  Heb nu ook besloten mijn marathon af te stellen op 4u20m. Wie kan het trouwens schelen of ik die ooit onder de 4 uur loop. Who the fuck cares ???  Niemand dus. Het zou trouwens ook een mooie prestatie zijn om zo dicht mogelijk bij die vooropgestelde richttijd te eindigen. Het enige nadeel van die marathon op zondag is dat ik niet zelf kan gaan kijken om 18 uur naar RSCA tegen Cercle de Bruges. Matthias zal in mijn plaats gaan. Nu ja, niet echt spannend als je de uitslag al op voorhand weet, he Cercle-trutje !!

18:28 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-03-08

Ph. Gilbert wint la Primavera !

Voilà zie, mijn trainingske zit er al op, van 5u45 tot 9u00. Een flinke 30 K in 201 minuten, of anders uitgedrukt in 6:35 m / km. Oké, toegegeven, is niet te snel, maar dat deert me niet. Ik was dan ook beladen met een lopersrugzakje met 2 halveliterflesjes water ( ging bijna schrijven  ½-literblikjes Carlsberg ), twee grote bananen, gsm, huissleutel en een extra kw, die ik evenwel niet nodig gehad heb, dus toch ongeveer 2 kg ballast. ’t Is in de wedstrijden dat het rapper moet gaan. Buitenkant van beide scheenbenen haperen een beetje de eerste kilometers, zal dus beter moeten stretchen voor de start. Volgende week een laatste test in de halve marathon in St Jozef Olen, zou willen eindigen tussen 1u53 en 2u03, wat overeenkomt met mogelijke eindtijden op de marathon tussen resp. 3u59 en 4u20, of nog anders uitgedrukt de halve marathon uitlopen tussen gemiddeldes van  5:21m / km  en  5:49 m / km. Bovendien zou ik nog een kilootje of 2 à 3 moeten kwijtgeraken tegen dan. Mentaal zit het goed in het koppeke. Straks nog genieten van Philippe Gilberts overwinning in Milaan-San Remo, van Clubs en Standaards verlies, en het weekend kan weer niet kapot !

Loop ze allemaal, jongens en meisjes !

12:39 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-03-08

testitatutes

Maandag gerust, dinsdag 10 k in 61 minuten, woensdag gerust, vandaag 10 k in 61 minuten, morgen rustdag, zaterdag 30 k in  6:40 / km, en zondag de week afsluiten met 10 k. Als ik de wedstrijd van zondag jongstleden erbij tel, zal ik dus aan 72 km komen op 8 dagen, " zal 't  gaan, ja ? "  Als ik nu nog van de Leffe, de Grimbergen, de Chimay en de ijsjes met caramelsaus kan blijven, zou het perfect zijn, maar heb soms de indruk dat hoe meer ik loop hoe meer zoetigheid mijn lichaam verlangt, om nog maar te zwijgen van de boterhammen met 3-mm Nutella-beleg.  Maar ja, er zijn erger dingen in 't leven, nietwaar, zoals omkomen van de dorst of de honger ...

RSCA begint de jongste dagen meer en meer Club-trekjes te krijgen; slecht spelen en toch winnen !  En zou Leterme goed slapen 's nachts, vraag ik me soms af. Verhofstadt die is er vanaf, en moet geen klop meer doen de rest van zijn dagen. En bovenstaande titel zou de laatste westvlaamse zin zijn die Claus uitgesproken heeft... 't is tijd dat het uit is ...

20:03 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-03-08

 

First things first : “ne geel’l dekk’n profisjat an oal de Kluizenaars ( k=s) med’ eunderen hoalven maraton” ( dit zou westvlaams moeten voorstellen ). Zelf hield ik het bij een bescheiden Nekkerloop in het Brabantse Meise, in het privé domein van baron van Gysel (pittig detail, hij is die Belg die onlangs een stukje kunstmatig eiland kocht voor de kust van Dubai, aan zijnen hof te zien; ’t zal er wel van af gekund hebben, maar dit volledig terzijde en naast de kwestie) Aanvankelijk liep ik samen met MAC’ster Martine,  mama van  Doriens clubgenootje Sanne, die Martine dus, even groot als ik maar 25 kg lichter.(MAC= Machelse Atletiek Club ) Tja, dan weet je ’n het wel. Na het eerste rondje van 2,5 km zei ik haar vaarwel “ ga maar Martine, want mijn motortje is zich aan het opblazen”, ik zat toen al aan 168, en ik ben een diesel en wist dat ik dit niet kon volhouden. Op sommige plaatsen had het parcours iets weg van een veldloop door de nachtelijke regenval. Kort houden, ik heb de 11,7 km afgelegd in 1u03’06”, of 5:24m / km, en had het gevoel dat ik nog een paar km kon doorgaan. Het goede nieuws is dus: om de marathon onder de 4 uur te lopen,(het blijft me toch bezig houden, hoor, en wat krijg ik ervoor ? eeuwige roem ? ben ik zo naïef te denken dat mijn kleinkinderen tegen elkaar zullen staan stoefen dat hun grootvader ooit een marathon onder de 4 uren gelopen heeft ? )om onder de 4 uur te komen dus, moet ik gemiddeld 5:39m / km  lopen. Awel, ik zie het weer helemaal zitten, het zal er niet ver naast zijn. Over 2 weken zullen we meer weten, na de 1/2marathon van Olen ( WIE KOMT ER NOG ????)

Onze Stef was ook mee, en heeft meegelopen met de kids-800 meter. Hij heeft er zo’n (zo schrijf je dit, Cercle-trutje ! ;-) ) plezier in, en wil overal meegaan. Hij is amper 7, maar hij houdt mijn jas bij ( met geld en sleutels ),  koopt zelf jetons of bonnetjes, en stond aan de meet klaar met een ongeopend blikje fanta voor mij. Nice kid ! Heb met collega  Fernand nog een Grimbergen gedronken na afloop. Deze oude ( 55 ?? ) zak piept en knarst langs alle kanten, zijn huisarts raadt hem dringend aan te stoppen met lopen, ( en we zijn samen amper twee jaar geleden  begonnen ), maar toch wou hij niet onder doen en had voor de langste afstand gekozen, 1u14’22” voor de 11,7 km,  proficiat oude zak-collega ! Telkens we elkaar kruisten op het parcours, kletsten we spontaan high five. Pssst,  hij is ook mijn trouwste blog-fan ) Omdat ik gisteren geen tijd had om méér dan  1 Grimbergen te drinken, doe ik dus vandaag verder thuis. En nu RSCA recht vooruit gaat, en Club op de hielen zit, en woensdag GBA zal inblikken, en ik al eten gemaakt heb ( aardappelen, veldsla en kabeljauwfilet in de pan gebakken), en mijn vrouw lang moet werken vandaag en ik zelf ook zeer productief geweest ben op het werk, om al die redenen, ga ik nog één Grimbergen drinken en jullie blogs even overlopen. Cheers, Yia mas, Egechegedre, Schol, Op a’ bakkes !

19:13 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-03-08

dilemma

Door de weersvoorspellingen over het slechte weer op zondag ben ik beginnen twijfelen of ik morgen wel zou gaan lopen in Meise. De minpunten zijn het slechte weer en het feit dat de afstand geen exaxte 10 km is ( 10,9 km ), en bovendien de verplaatsing naar Meise ( niet zozeer om de brandstofkost, dan wel omwille van de co2-uitstoot) Grote pluspunt mijn collega Fer(di)nand zou er ook zijn om te lopen en achteraf een Leffe te nuttigen. Het alternatief zou zijn om in de voormiddag op de machelse tartan-piste een 10.000 meter af te haspelen, solo op mijn dooie alleentje, pluspunten zijn: exacte afstand, om de 400 m. kunnen bijsturen in snelheid, en geen Leffe ( en dus ook geen overtollige calorieën amper 5 weken voor M-Day ! ) Naar men zegt zou het een mooi parcours zijn in Meise, dus we zullen het van het weer laten afhangen morgenvroeg. Kleine Stef ( 7 j.) wil meedoen aan de kinderloop over 400 of  800 meter. Dus, nog een reden om toch af te zakken naar Meise.

Vandaag mijn 84-jarige moeder op bezoek gehad, ze legt nog zelf de afstand van Tienen naar Kampenhout af met haar autootje. Knap ! Heb haar leren Patience spelen op de computer, na een uurtje was ze dat beu, en heb ik haar naar mijn blog geloodst, daar was ze een uurtje of twee mee zoet. Af en toe zat ze wel eens vast, maar ze vond het wel een leuke kennismaking met de wereld der technische wonderen.

In juli 9 dagen naar Tsjechië met de twee jongste kinderen, de oudste blijven liever eens alleen thuis, vandaag alles geboekt bij N...-Vakantieplan. 4 dagen Praag, 2 dagen Cesky Krumlov, en daarna nog drie dagen in de buurt van Karlovy Vary, en dan weerom naar huis. Altijd leuk iets te hebben om naar uit te kijken, het hoeft niet perse de aankoop van een Lamborghini te zijn.

De komende weken worden stressy met de organisatie van het communiefeest van onze Stef. Wij doen dit altijd thuis, en hopen op mooi weer, zodat de meesten buiten kunnen zitten, mijn vrouw is thuis met 8, en ik ben de jongste van 7, ook veel neefjes en nichtjes, springkasteel huren, tafels bij elkaar zoeken, stoelen, eten, drinken,...gelukkig is de volgende dag een feestdag, nl 12 mei.

't Is te hopen dat Club flink de boot ingaat, dat Cercle wint, en RSCA uiteraard ook zondag ( weet nog niet of ik zelf ga kijken of dat ik onze oudste laat gaan met mijn abonnement ) en zodoende de top weer dicht samenkomt. Standaard wordt zonder twijfel kampioen, kan ook niet anders met goudhaantje Mbokany. Vanwaar zouden ze die speler gehaald hebben ... ?

17:35 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |