05-04-08

 

Dezemorgen was ik de regenduivel even te vlug af, toen de hemelsluizen langzaam werden opengedraaid was ik aan mijn 32ste en laatste kilometer bezig, nog even opgetrokken naar hartslag 156 en ik stond aan mijn voordeur. Ware het niet dat ik toevallig ;-) aan mijn deur stond, ik had er jandorie nog 10 kilometer bijgelapt. Maar ja, in mijn boekje stond 32 km, en ik sta erop mij aan de afspraken met mijn Steffny-boekje te houden. Ik heb er exact 3u26min over gedaan, 1 plaspauze en 1 aankoop pauze ( een flesje vittel en een banaan, ik stond daar ongeduldig met mijn banaan te wachten, de man die een andere klant bediende, zei vriendelijk dat ik even moest wachten want hij moest die banaan nog wegen (jezus !), totaal 1,52 euro, had hij onmiddellijk 2 euro gezegd, het was ook goed geweest voor mij, en ik had minder tijd verloren en niet moeten wachten op wisselgeld, en hij meer verdiend op minder tijd, dedju ! ), 1 plas- en 1 aankooppauze inclusief dus.

Dat geeft me een gemiddelde snelheid van  6:26 m / km. Het Steffny-boek gaf een doelsnelheid op van 6:20m voor de “3u59m-marathon”-aspiranten en 6:40m voor de “4u20m-marathon”-aspiranten. Ik zit dus mooi in het midden. In Antwerpen moet het natuurlijk sneller gaan. Waar kan ik nog voordeel halen ? 1/ gewicht dat we meesleuren. Heb het even nagewogen, extra regenkledij, rugzakje, flesje water, gsm, sleutels, extra kw, zakje met 5 sneetjes peperkoek : 1800 gram. In Antwerpen loop ik in korte broek en wschl. in het rood multifunctioneel t-shirt dat we voor de start cado krijgen, enige ballast zal mijn autosleutel zijn die ik bij me houd. (stel je maar eens voor, dat net jouw sportzak verloren gaat bij de bewaring !) en om de 5 km staan ze klaar om mij te laven en te spijzen. 2/ eigen gewicht :  op 2 weken tijd moet er nog minstens 1500 gram af. Moet dan wel vandaag al stoppen na mijn tweede Grimbergen ( ja, nog steeds van die 2 kratten 9 + 3 )

3/ Parcours : vandaag liep ik van thuis ( plat ) naar de dorpen Everberg, Meerbeek, Neerijse. Wie deze streek een beetje kent, weet dat je in deze dorpjes geen 200 meter plat loopt, of het stijgt, of het daalt. En geloof me, ook mijn hartslag gaat omhoog bij die heuveltjes, ook al zijn ze dan van asfalt of beton ;-). 4/ Altijd alleen, altijd wind op kop. Geloof me opnieuw, in Antwerpen zal ik geen meter kop (kunnen ;-) ) doen. Ik ga voor mijn groot lot, en start in de groep die de groene ballon volgt ( richt-eindtijd 3u59m). Ik ga daar achterin bengelen en zo voorkomen dat ik  ook maar één meter in de wind zal lopen. Volgens wetenschappers kan dit tot 10% verschil maken in je hartslag.  Moet ik dan nog lossen, dan is dat maar zo, en wacht ik om aan te sluiten bij de paarse ballon (4u20m). 5/ Fysieke frisheid: moet er nu gaan aankomen, want dit was de laatste grote training. Wat nu nog volgt, is peanuts, vergeleken met wat achter me ligt, en beoogt louter een beetje scherp houden. En last but not least 6/ Mentale Frisheid: mezelf graag zien, en mezelf een hele held vinden, en 100 keer zeggen dat ik iets kan wat duizenden anderen niet kunnen. Met auto-suggestie valt heel wat te bereiken, als je jezelf maar lang genoeg inprent dat je goed bent, dan ga je ook goed presteren.

 

Oh ja, ik vergat bijna het belangrijkste, mijn gemiddelde hartslag vandaag was 146, komt overeen met 80 % van de maximale.  Kunnen daar geen paar tikjes bij ? Ik durf het te hopen.

 

Voilà, nu kan het weekend beginnen, Brugge nog een beetje dieper de dieperik in, RSCA steviger op de 2de plaats, Ph. Gilbert die nu wel meer geluk kent ( 3de in San remo, 2de in Brabantse Pijl ) en morgen 1ste wordt in Vlaanderens Mooiste. En ik, … die verslaafd blijf aan … sudoku’s …

14:35 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Jaaaaaaaaaaa!!!Marc!! jongen !! Dat gaat hier super !! die stutten met choco gaan overbodig worden ,'t gaat vanzelf gaan ,je bent er helemaal klaar (ook mentaal )voor ! Ps op de vraag welk ballonneke ik ga volgen ? geen enkel ,ik ga gewoon op het gevoel lopen ...a la Carpe diem :-))) Verzorg je goed hé !!!

Gepost door: Katrien | 05-04-08

super Je bent er helemaal klaar voor !!!

Gepost door: Edith | 05-04-08

groen Marc, ik heb vorig jaar in Eindhoven de pacers van 4 u gevolgd en die waren veel te snel gestart. Als je die moet lossen zakt de moed in je schoenen. Ik probeer een constant tempo aan de houden ... en te finishen onder 4 u !!
Mijn hartslag moet de eerste 20 km onder de 155 blijven, tenminste toch proberen !!!

Gepost door: Edith | 05-04-08

lopen op hartslag marc is de beste maatstaf . Je bent er klaar voor ! succes

Gepost door: de coach | 06-04-08

Nummer 5 en nummer 6 ga ik ook op mijn 'mentale' agenda zetten ! Interessante lectuur !

PS merci voor de motiverende woorden op mijn blog.

Gepost door: kaat | 06-04-08

Wat een analyse !

Gepost door: Roel | 06-04-08

Hartslag In lange trainingen was mijn hartslag vergelijkbaar, maar op de marathon had ik een gemiddelde van 166 per minuut. Dus je kunt inderdaad tijd winnen door aan een hogere hartslag te lopen. De frisheid en het wedstrijdaspect zullen ook veel helpen om je duidelijk onder de 4u te krijgen. Heb vertrouwen!

Gepost door: Fré | 07-04-08

nog enkele tips 7/ luchtweerstand verminderen: een ladyshave kan wonderen doen; 8/ er niet te veel mee inzitten dat Sporting vrede zal moeten nemen met een derde plaats :-)

Gepost door: geert | 08-04-08

De commentaren zijn gesloten.