10-04-08

N U M M E R 4 0 8

Knipoog10 april, 10 dagen verwijderd van wat mijn dag van glorie zou kunnen worden. De zonne-kilowatturen die op mijn teller binnenlopen bereiken deze week het ene na het andere daghoogtepunt, voorlopige uitschieter is 18,78 kwh. Deze teller, die uitsluitend de groen-opgewekte kwh registreert is voorbij de 600 gegaan, wat betekent dat ik binnen een 30-tal dagen de grens van 1000 zal overschrijden, en alzo mijn eerste 450 euro op mijn rekeningnummer zal gestort krijgen. Wie het hele verhaal over onze panelen wil (her)lezen verwijs ik naar postbericht van 16/12/2007. Daarin had ik al aangegeven dat de vlaamse regering gedurende 20 jaar een vaste prijs van 450 euro betaalt per groenstroomcertificaat ( te weten 1000 kwh ) Nu heb ik via de VREG vernomen dat na die 20 jaar nog steeds certificaten worden uitgereikt, die je dan persoonlijk kunt verkopen aan de netbeheerder naar keuze. Welnu, op die vrije markt staat een certificaat momenteel rond de 108 euro genoteerd. Over 20 jaar zal dit zeker tussen de 300 en 400 euro liggen, deels al door de indexaties en deels omdat de energieprijzen alsmaar zullen stijgen. Waar ik toe komen wil:  ik ben er nog meer van overtuigd dat ik een goede investering gedaan heb, ethisch én financieel.

En er wordt nog een klein beetje gelopen, dinsdag 8 km aan 6:00 m / km (bpm 146 ). Vandaag 2 km in en uit, en daartussen opnieuw 3 blokjes van 4000 meter, eerste blokje 22:00 m (bpm 149), tweede blokje 21:40 m (bpm 149 ) en laatste blokje opnieuw 22:00 m en opnieuw een gemiddelde hartslag  van 149. Het door mij beproefde middel van “stappen-tellen” ( weet je nog, bij elke 4de toets van de rechtervoet tel ik 1,2,3,…; op deze wijze heb ik naargelang de lengte van mijn passen 115 tot 135 “tellen” nodig,-hoe sneller je loopt, hoe langer je passen worden ) blijft zijn nut bewijzen, het dwingt je de concentratie te bewaren op het lopen, ( en niet op een mogelijk ongemak of opkomend kwaaltje ), en het drukt je met je neus op het hier en nu ( je kunt dus ook niet beginnen piekeren over de  km’s  die nog moeten komen ). Ik denk dat ik in Antwerpen van begin tot einde ga tellen, praten heeft geen zin en is zelfs belastend voor je hartslag, hooguit vraag ik aan iemand waarmee ik al een tijdje dezelfde tred aanhoudt, wat zijn doelstelling is, en of we elkaar beurtelings zullen pacen.

Voor wie mij wil aanmoedigen: een knappe 40er boven het middenrif, en onder het middenrif een verticaal profiel van een hangbuikzwijntje, en een borstnummer   4 0 8  , yes, that’s me.

U mag me verwachten waar u staat door de km-paal waar u staat te vermenigvuldigen met 5m40 à 6m00. ( hoe dichter bij de start u me treft, hoe knapper ik eruit zal zien Smile )

De kilo’s gaan er niet echt af, integendeel, ik heb de indruk dat hoe dichter we de marathon naderen, hoe meer eetlust ik vertoon, en soms heeft het weer een beetje weg van la grande bouffe, met als gevolg dat ik op mijn rustdag op mijn dunlophometrainer een uurtje mag peddelen om och-here  360 calorieën te verbranden…”Moeder, waarom leven wij ?...” "Om calorieën te verbranden, tiens! "

Komt daar nog bij dat mijn oogarts(e), bij wie ik  gisteren een afspraak maakte, mij prompt zei dat ze mij volgt op mijn blog. ( En mijn vrouw schaamt zich nu al zo met wat ik soms allemaal uitkraam op mijn blog, en die oogarts is een jeugdvriendin van haar … straks volgt er censuur, censuur Smile!

Nog dit als eindnoot : als je bedenkt wat een financiëel reuzeproject het gedoe rond Fourniret is, dan heb je soms toch wel vragen bij de verhouding nuttige arbeid t.o.v. verloning. Sensu stricto levert één uur arbeid van eender welke aardappelteler, of  bekwaam vakman maatschappelijk meer op dan één uur arbeid van eender welke betaalde betrokkene op dat Fourniret-proces, terwijl de verloning van deze laatsten, rechters, advocaten, griffier, etc…ongetwijfeld vele malen hoger ligt, en terwijl de uitspraak al op voorhand gekend is ; levenslang maal 16 of 18. Op die twee verschil zal het nu ook niet meer aankomen. Wel grappig, dat die Fourniret boos wordt omdat hem een vraag werd gesteld terwijl meneer nog notities aan het nemen was. En nog leuker, of hoe dwaas  onze media geworden is, dat dit feit, dat Mijnheer Fourniret boos wordt, uitgroeit tot het tweede hoofdpunt op het radio-avondjournaal. Tja, dan ga ik toch eigenlijk liever kilometertjes lopen in het achterland van Kampenhout, tussen de koetjes en de geitjes, met wat late zon op mijn achterhoofd …

 

17:18 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) Je vrouwtje moet zich niet schamen ,zo hebben we een beetje een profiel van jou ,voor als we je ontloeten in Antwerpen :-))))) n°408 grtjes van n°67

Gepost door: Katrien | 11-04-08

oeps l moet m zijn ...(te vlug en te slordig) sorry

Gepost door: Katrien | 11-04-08

Tot op antwerpen en veel succes.

Gepost door: Marathonman | 11-04-08

De commentaren zijn gesloten.