15-04-08

marathon-man in spé

Dinsdagavond :  9 km gelopen in 56 minuten, gemiddelde 6:20m / km. Heerlijk gevoel, zon in het gezicht, geen druk, geen stress, dingen die tijdens de werkdag nog problematisch waren, worden gewone dingen tijdens het lopen. Daarmee zijn de problemen niet verdwenen, neen, maar ze hebben hun plaats naast mijn bestaan, en niet erin, ze co-existeren met mij, net zoals vele andere dingen, de bloemen, de mensen, de huizen, de wereld-voedselproblemen, de kleine wrijvingen op de werkvloer, enz… Als ik niet zou bestaan, zouden deze problemen er ook zijn. Dus, lopen om inzicht te verkrijgen, vergezicht op de dingen rondom ons.

Nog 5 keer slapen, en het is zover. Ik heb een polsbandje klaargemaakt met de km-tijdentabel op basis van 5:40m / km, en daarnaast een km-tijdentabel op basis van 6:00m / km ( wel heel makkelijk, 6,12,18,24,30,36,42 enz…) Tussen die twee tijden “mon coeur balance”, maar dan wel letterlijk zondag. Ik start in het zog van de groene ballon (5:40m/km) en zolang ik daarmee in de buurt blijf van 150 hartslagen, probeer ik te volharden. Van zodra ik gedurende de eerste 32 km boven de 155 harstlag moet gaan, laat ik de groene ballon los. Voilà, dat is mijn strategie. Zeggen, ik start gewoon en ik zie wel waar ik uitkom, is niet aan mij besteed, en vind ik ook halfslachtig. Liever eerlijk zeggen wat ik van plan ben, en desnoods (h)eerlijk op mijn bek gaan. Tussen de 3u59 en de 4u13 over de meet strompelen, en lachen voor de foto, zo groen als de ballon die ik probeerde te volgen. Daarna massageke ( als er niet teveel file is ), doucheke, en een bolleke of 3, terwijl de 10-milers over de streep komen …

Morgen rustdag, proberen een halfuurke stretch-oefeningen uit te voeren, donderdag 40 minuten rustig lopen, vrijdag rust, zaterdag 20 minuutjes loslopen rond 10 uur, vroeg bedje in en zondag op weg naar de uitvoering van een nummer dat ik een paar jaren geleden voor onmogelijk zou gehouden. Hopelijk kan ik me ’s avonds ook marathonman noemen.

 

Beste lezers, u kan me nog steeds sponseren, geld voor Kigali-loper Roel Truyens (zie blog marathon of peace ). U krijgt een eervolle vermelding op de rechterzijde van mijn blog, alwaar u ook het rekeningnummer aantreft. Toon je warme hart voor het nog warmere, maar o zo arm bedeelde Afrika. Vanwaar ken ik Roel ? Welnu, zijn geadopteerde dochter, Imana, is een Ruanda-weeskind, uit gemengde ouders, Tutsi en Hutu. De beelden van deze genocide staan u wschl. ook op het netvlies gebrand. En die dochter dus, Imana, zit samen met mijn dochter op de topsportschool atletiek in Hasselt. Hoe klein het bedrag ook moge zijn dat u schenkt, besef dat het in Afrika een veelvoud waard is van wat het voor ons waard is !  Alvast bedankt ! Roel en zijn Heidi zijn ware goede mensen, naast hun 3 eigen kinderen, hebben ze twee nog twee zwartjes geadopteerd. Faut le faire !!

20:51 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

koolhydraten vreten En vanaf nu staat er enkel rozijnen, druiven, noten, spaghetti, pasta, pasta en nog eens pasta op het menu. Laat het langs je oren uitkomen Marc. Je kan ook in de sportzaak een product carbo-load halen. 100% koolhydratenpoeder te vermengen met 1,5-2 liter water per dag (in verschillende smaken : appelsien, vanille, tropical, ...)
Al heeft elke gelopen marathon van mij zijn eigen verhaal. De eerste blijft wel heel bijzonder. Geniet er van met volle teugen en veel succes. Bedankt voor de steun namens Rwanda.

Gepost door: Roel | 15-04-08

Succes nog met je laatste trainingen, niet te veel meer lopen he !!! en tot zondag. Afspraak aan de gele bol (zie webloglopers blog)

Gepost door: Edith | 16-04-08

Heeeel veeeeeel succes in Antwerpen Marathon !!

Gepost door: Bjorn Paree | 16-04-08

De commentaren zijn gesloten.