05-05-08

op naar het volgende weekend !

Toen ik zondag voor de laatste keer wakker werd in een periode van  « 4 keer opstaan zonder te moeten gaan werken » wist ik nog niet dat na de middag de zondagavondblues er zat aan te komen. Het was al een tijdje geleden, en na dit super lange weekend, eigenlijk een tikkeltje te verwachten. Ik probeerde dan maar mijn zondagloopje met Dorien redelijk laat in de namiddag te plannen, zodat ik nog even in het lopersroes de avond kon ingaan. Vanaf dan moest ik me ook weer extra concentreren op het hier-en-nu, en niet morgenvroeg-en-ophetwerk. Nu genoot ik van het opruimen van de keuken, en nu genoot ik van de snookerfinale, en nu genoot ik van het baardscheren. Morgen lag nog een eind van me af. Is het het vooruitzicht van het routineuze werkende bestaan dat me dof maakt ?  Of ligt het eerder in het inzicht dat er een einde komt aan iets dat leuk en onbekommerd is geweest ?  Ik vermoed dat het het laatste is. Dan moest ik me maar even flink inprenten dat ook die maandagvoormiddag voorbij gaat. En zo liep het inderdaad weer, net als iedere keer. Vanmiddag reed ik om 12 uur naar huis voor lunch, en ik besefte dat de kop eraf was van deze werkweek, en dat mijn gedachten al vooruit mochten zwerven richting volgend weekend, met een spetterend communiefeest in het vooruitzicht, weerzien met broers en zus en vooral met de zoon van mijn broer zaliger, die inmiddels ook al een klein gezinnetje heeft. En bovenal, zondag 11 mei wordt gevolgd door een feestdag op maandag 12 mei, m.a.w. het zal niet te snel afgelopen zijn …op ons tuinfeestje. Nu ja, lichtelijk uit de kluiten gewassen, 36 volwassenen en een 30-tal kids tussen 1 en 17 jaar, verdeeld over twee lange rijen tafels (zoals in die reclame van Belgische kazen van vroeger met die enorme lange tafel J ) En het kan maar best niet regenen, want mijn koppig karakter vertikt het om een tent te zetten, desnoods allemaal binnen, en de kinderen in de kelder ( de onze is alleszins ruimer dan die van Fritzl J )

Wat het lopen betreft, heb ik me voorgenomen om weer intensief op zoek te gaan naar de flow, de stroom van gelukzaligheid die je kan bereiken tijdens een duurloop, niet te traag, maar zeker niet te snel voor het eigen lichaam, sterk geconcentreerd op het ondergaan van positieve gevoelens tijdens het bewegen, zo eentje waarvan je achteraf zegt “ik heb lekker gelopen.” Pas begin augustus begin ik weer aan een 10-weken-schema voor Eindhoven 2008. Er moet trouwens maar 1minuut en 25 luttele seconden progressie gemaakt worden om onder de 4 uur te gaan J. Tot dan veel, mooi, met plezier en traag, genietend van de omgeploegde velden en van de miniscuul netjes onderhouden moestuintjes, er zullen ongetwijfeld wel wat kilootjes bijkomen, maar die gaan er achteraf wel weer af.

20:37 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Pinksterweekend Je zal geen tent nodig hebben volgens de laatste weerberichten! Geniet er alvast van! :)

Gepost door: Gert | 06-05-08

EINDHOVEN .... Ben reeds ingeschreven , 'k verheug me om met jou te samen te lopen (ha ha !!) ga geen mp3 nodig hebben met jou mopjes zeker ?ps welk schema ik heb ? voor de 10km , ik heb nog nooit een wedstrijd van 10km gelopen en 16Mei is er een Corrida in Torhout(mijn geboorte stad) en mag daar niet afgaan hé ;-))

Gepost door: Katrien | 06-05-08

hopelijk blijft het goed weer he, want anders zie ik je zondag nog wat in alle stres winkels afschuimen om partytenten te vinden. En diegene die je zo zou vinden, die zijn uiterraard 2 maal zo duur als diegene die je eventueel de week nadien op zaterdag zult vinden. Een geinterpreteerde wet van de heer Murphy geloof ik...

Gepost door: streverke | 07-05-08

De commentaren zijn gesloten.