18-05-08

F O R F A I T

Sinds ik loop is het me nog niet vaak overkomen dat ik beslis om een paar dagen niet te zullen lopen, maar nu is het zover. Sinds de loop van vorige donderdag voel ik een zekere stijfheid rond mijn linkerachillespees, niets beangstigend, maar ik voel dat ze precies een beetje verkrampt als ik het gewicht van mijn lichaam prononceer op de voorkant van mijn voet bij het afrollen. Als ik heel duidelijk bijna platvoeterig probeer te lopen, waarbij de hele zool als het ware in zijn geheel horizontaal van de grond komt, zonder af te rollen, voel ik niks.

Zaterdag nog even geprobeerd, maar hetzelfde vervelende gevoel, alsof er een zakdoekje losjes rond mijn pees geknoopt werd. Drie mogelijke oorzaken;1/ de intervaltraining van paard katrien willen imiteren, ik wist nochtans dat het gevaarlijk is om blessures uit te lokken -  2/ baarvoets de Sirtaki staan dansen met Annelies op het communiefeest – 3/ mogelijk de grote pikkel van mijn scooter 250 cc tegen mijn linkerhiel aangeduwd bij het losduwen van het voertuig.  Dus : minstens een week niet lopen, ook geen testtrainingskes om te zien of het al niet beter gaat ( we kennen die allemaal, niet waar, die probeer-trainingskes), wel een beetje fietsen voor de conditie en de calorietjes, elke avond een cold-pack rond de enkel, en … geen deelname aan 20 km van brussel. Dit laatste zou toch illegaal geweest zijn, “justice after all”, zekerst ?  Grote voordeel; ik hoef me op het komende communiefeest niet in te houden. Als de omstandigheden het toelaten fiets ik zondag  tot aan de start van de 20 km (samen met 7-jarig Stefke) om jullie aan te moedigen en na afloop even door te spoelen.  Groetjes, en het gaat jullie goed. Als je overweegt een nieuwe wagen te kopen, geen Porsche, lieve kinderen, ten eerste omdat het je je leven kan kosten, en ten tweede omdat het decadent is om zoveel brandstof nodeloos te verbruiken … maar ja, ieder doet wat hij wil,… Nog één tip, voor de graag-lezers onder jullie: als je nog snel een goed boek wilt lezen alvorens je de film gaat kijken  (Blindness, momenteel in Cannes) “De stad der blinden” van José Saramago. Buitengewoon !  En, gisteren in het laatste nieuws ook een opmerkelijk verhaal gelezen over Miek Pot ( zie www.miekpot.be )

“Ciaociao, saluukes”

11:24 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

over het boek Ik heb heel erg genoten van Stad der Blinden en daarom ligt nu Memoriaal van een klooster bij me, ook een boek van Saramago. Dat valt echter tegen. Ik moet mij er nogal doorsleuren. De film ga ik niet zien, ik hou liever 'de film van het boek' in mijn hoofd ;-)

Gepost door: kaat | 18-05-08

Hopelijk "spot" je volgende al dan niet illegale-bloggers op de 20 km van Brussel. Ik wens je alvast veel suc6 want met zo een massa zal 't niet gemakkelijk zijn...

Gepost door: betty spencer | 18-05-08

OEI !!! Minder goed nieuws ! in ieder geval hou je aan je "stalrust" en veel beterschap gewenst Vlootje ;-) we duimen voor je ps je kan nu wat meer blogs schrijven, laat je maar eens goed gaan :-)

Gepost door: Katrien | 19-05-08

over de film zijn er ook braille onderschriften anders heeft het geen zin ,
dat we gaan kjken
(grapje)

Gepost door: ynnad | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.