29-05-08

van A tot Z, einde mei 2008

Aardbeien : koop ik twee maal per week bij de lokale aardbeienkweker. De mooie, grote kosten 2,80 euro per pond, de even smakelijke, maar kleinere, die ik om voor de handliggende reden verkies, slechts € 1,80. Brandstof: zijn prijs blijft schrikbarend de hoogte ingaan. Hoeveel maanden scheiden ons van 3 euro per liter ? China: wat als hier een Leider opstaat met expansieve neigingen? Hoe bescherm je je tegen 1,4 miljard spleetogen ? Of zou moeder Natuur hier een handje toesteken ? Diesel; is even duur geworden als gewone benzine. Emmanuel Levinas met zijn “filosofie van de ander” blijft mijn lievelingsdenker. Fiets; daarmee probeer ik op woensdag en donderdag naar het werk te gaan (7 km heen en 7 km terug) Die middagen geniet ik ouderschapsverlof. Giro d’Italia; van de beelden die de helikoptercamera opneemt van de Dolomieten, van de prachtige meren, van de stijlvolle dorpjes en Piazza’s bereik ik bijna dagelijks een hoogtepunt van wegdromerij … Hazes Andre, een nummer of drie op rij van deze kerel, en ik kan er weer een paar uren tegenaan. Intuïtie, levert vaak meer op dan doordachtheid… Joggen, heb ik de laatste 7 volle dagen niet meer kunnen doen. Kakafonie, dit woord vind ik niet terug in mijn lievelingsboek “van Dale” Lumbago; heeft mij sinds maandag in zijn macht. Marathon, aan dit woord heeft deze blog zijn bestaan te danken. Narcisme, is datgene dat in iedere blogger in min of meerdere mate aanwezig is. Ontslag, heeft mijn collega Steven (bio-ingenieur), wiens buro bijna 5 jaren naast het mijne stond, afgelopen maandag ingediend. Ik zal hem missen en wens hem all the best ! Prostaatachtig, is de wijze waarop dit blogbericht geschreven werd, in stukjes en met korte tussenpozen. Q, zie X. Rusteloosheid; blijft mijn grootste karaktertrek. Santiago de Compostella; vrees dat ik zal moeten wachten tot mijn 60ste om er te voet naar te kunnen vertrekken To do lijstjes blijven noodzakelijk om structuur in mijn leven te behouden. 

Uitgeschakeld, zijn alle Belgen reeds op Roland Garros, waarnaar ik bijna niet meer kijk. Gelukkig blijft het maar een spel...

 VREG, heeft mijn eerste 1000 kw zonne-energie goedgekeurd, eerstdaags mag ik dus van mijn netbeheerder 450 euro op mijn rekening verwachten. Wereldoorlogen, de derde zal niet militair, maar economisch uitgevochten worden. X blijft een moeilijke letter in het scrabble-spel. Yoghurt, 500 gr magere vermengd met 500 gr geplette aardbeien, 1 versnipperde banaan en  1 dito jonagoldappel blijft te verkiezen boven de klaargemaakte potjes van Danone. Zingeven aan het leven blijft vaak voor menigeen een opgave, en dat is geen schande.   

13:46 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

1- vrouw is genoeg
2- vrouwen is een trio
3- vrouwen samen is wo 3
4- ..

Gepost door: streverke | 29-05-08

raar raar raar Ook een fan zijnde van 'het boek' tikte ik het woord op de electronische Van Dale (die ik eens cadeau kreeg en hier geïnstalleerd is) in... Ik kon het niet geloven dat het er niet zou instaan. En nee, het staat er niet in ! Ongelooflijk ! Daar moeten we iets aan doen !

Gepost door: kaat | 30-05-08

De "P" vind ik heel grappig ! en de "J" soms heel lastig :-)

Gepost door: Katrien | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.