09-07-08

" D I K Z A K "

Afgelopen zaterdag 10 km gelopen, gevolgd door een herhaling op knak hetzelfde parcours op zondag, daarna twee dagen gerust, en vandaag 11 km in  66 minuten, hartslag gemiddeld 139.

 

Lichaamsgewicht gaat gezwind naar de 78 kg, BMI van  26,26 om precies te zijn. Margootje die in september naar het eerste leerjaar gaat, noemt me zonder scrupules ‘dikzak’. Tja, mijn buikje zet weer uit naar voren. Vraag me soms af hoeveel ik zou gewogen hebben als ik de laatste 24 maanden niet zou gelopen hebben,  85 kg ? Voor een ventje van ocharme 1m72 …

 

Op het werk kan ik niet van het lekkere gebakken spek afblijven dat we produceren, en thuis kan ik niet weerstaan aan de Aldi-cornetto’s, die oranje dozen met dat clown-gezichtje op. Gelukkig blijf ik zweren bij dagelijks één appel, één appelsien en een flinke portie patatten als minimum.

 

De eerste week van de schoolvakantie zit erop, Margootje gaat zoals gezegd naar het eerste leerjaar, Stefke naar het derde, Dorien naar het vierde middelbaar Wetenschappen-Topsport    ( net brief ontvangen van de VAL dat ze topsportstatuut geniet voor het komende schooljaar – ik hoop dat ze nog een paar prestaties kan neerzetten in augustus ( en vooral op het BK 1500 steeple in Izegem op 7 september ), want buiten haar zesde plaats op het BK Veldlopen was het eerder povertjes, ze weet het ook, maar we blijven geloven in haar sportieve mogelijkheden ) en onze Matthias, amper 16 jaren oud, gaat zijn laatste jaar Latijn-Talen beginnen in Don Bosco Haacht.

En wij ? Wij, arme ouders, worden weer een jaartje ouder. Wij worden twee maal per jaar een jaar ouder, één keer met onze verjaardag en één keer als de kinderen een jaartje opschuiven in het schoolsysteem.

Het belangrijkste nieuws is evenwel dat mijn vrouwtje blijft lopen, zelfs alleen, zonder mij !!!

Tot drie keer toe per week.

 

En de marathon ? Weet je , tijdens mijn 11 km-duurloop van daarnet in de druilerige regen heb ik weer echt genoten van het lopen, het terugvinden van mezelf tijdens dat ene uurtje, en de goesting om (desnoods trager ) weer langere afstanden te lopen kwam op dat ogenblik weer terug. Maar ik weet nu reeds :  als ik er eentje loop in het najaar zal het Brussel zijn, en niet Eindhoven. Ik kijk er tegen op om 2 uren heen en 2 uren terug te rijden voor een verzetje van een marathon, en bovendien zit het me dwars dat ik zoveel vervuil ( co2 uitstoot) om 4 uurtjes gezond te wezen.  Deelnemen aan alle marathons die in België worden gelopen is ook een edel doel, niet waar.  Zo kwam ik vorig jaar een ruim-60-jarige man tegen in Aarschot in de Knoet na een 10 mijlsloop langs de Demer. Hij liep bij de beste veteranen, we dronken tijdens de aprés-run, terwijl Big Bill op het podium het beste van zichzelf gaf,  een vijftal Leffe’s samen ( allez, hij vijf en ik vijf, hé) maar het mooiste van al vond ik dat deze gepensioneerde man aan alle stratenlopen deelnam waar hij met de fiets heen en terug naartoe kon. Ik dacht bij mezelf, chique !

 

En de toerdefrans ? Evans staat er biezonder goed voor, Kim Kirchen overstijgt reeds dit jaar zichzelf en kan misschien voor de verrassing zorgen. Niet vergeten dat hij Hincapie, Armstrongs eerste luitenant in tijden van oorlog, in zijn rangen heeft. Morgen een eerste afspraak voor een man-tegen-man-gevecht op weg naar Super-Besse. Ik verwacht een nummertje van Ricardo Ricco. En voor de niet-liefhebbers : toch kijken, prachtig stukje Frankrijk dat donderdag doorkruist wordt !

 

21:47 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Die 5 Leffe's was dat in de inschrijvingsprijs inbegrepen?
Wat die marathons betreft, heb je wel een beetje gelijk natuurlijk. Je bent al bijna een hele dag weg om enkele uurtjes te lopen.

Gepost door: Marc | 10-07-08

Ricardo Ricco En ..., wie gaat er morgen winnen ?
Volgens mij beschik je over paranormale gaven.

Gepost door: frank spencer | 10-07-08

Ricco Hmmmm, komt die bij jou voor zijn doping ofzo? ;)

Gepost door: Gert | 14-07-08

doelen en niet te dolen een mens heeft da nodig, maar doelen om doelen te hebben werkt ook niet. Met een doel voor ogen kan je moeilijke momenten overkomen, en genieten van de resultaten na de pijnlijke fasen.
Iets bereiken dat geen moeite kost geeft ook geen voldoening, een marathon lopen gaat inderdaad niet ongestraft en vergt veel moeite, daarom dat het innerlijke resultaat veel voldoening geeft. Maar 1 lopen wil nog niet zeggen dat je er 2 kan lopen... dus het volgende doel is brussel? Als den poot bij mij wat meezit, zou ik willen meedoen, maar ik vrees eerlijk dat het wat te vroeg gaat zijn voor mij...
maar voor mannen met een buikske moet da wel kunnen he..

Gepost door: streverke | 19-07-08

als ik ooit eens lekker wil gaan eten, nodig ik jou uit Dag Marc, je kent mij nog niet, daarom kom ik even goede dag zeggen, net als jij ga ik in Eindhoven trachten onder de 4uur te blijven!Bij mij is het de eerste!!!!
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 25-07-08

Als je Brussel loopt; zie maar dat je de finish niet mist..))

Gepost door: betty spencer | 02-08-08

'Wasil' uit fawtly towers. Morgen is het d-day voor Anderlecht. Moeten we nu suppoteren voor het belgisch voetbal of tegen Anderlecht? Moeilijke keuze voor een Clubman.
Groetjes.

Gepost door: hansy | 05-08-08

vervuile doen we op meerdere manieren ! zolang niet iedereen samenwerkt , zal de éénmansactie van jou niks opbrengen . Je mist enkel een paar mooie plaatsen !
Koop jij dus ook bewust natuurlijke producten van de herba bv. Ze zijn stukken duurder , nit voorverpakt , dus zeer goed voor het milieu ?

Gepost door: coach mario | 17-08-08

Vanwege de Olympische Spelen ben ik een tijdje niet op je weblog geweest maar zo te zien heb ik niets gemist.... wanneer volgt de volgende update ? ? ?

Gepost door: Bjorn Paree | 08-09-08

WE MISSEN JE WEL ZENNE Marc jong !!! alé nieuwe verhaaltjes over van alles en nog !! leven in de brouwerij gevraagd :-) veel groetjes

Gepost door: Katrien | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.