16-12-08

krasse uitspraken

Na vijf maanden niets meer gepost te hebben, steek ik mijn neus nog even aan het venster. Net als een jaar geleden ben ik nog steeds boos op mensen die exuberante kerstverlichting in hun tuin plaatsen. Alsof voor hen de dreiging van een opwarmende aarde niet geldt. FUCK KYOTO !  Opgemerkt dat Kyoto de omgekeerde lettergrepen-volgorde heeft van TO-KYO ?  Alsof deze grote middenklasse-groep nog even aan de buren wil tonen "mij treft de crisis niet."  Wel, eerlijk gezegd, mij treft de crisis wel, ik consumeer pakken minder, en ik koop als gek aandelen ;-), nu het nog even kan aan afgekalfde prijsjes.

Heb sinds vorige post niets meer gelopen, geen ene meter. En toch gaat het leven verder, mis het niet echt, het enige wat me letterlijk dwarszit, is die uitzettende buik.

Het laatste mooie wat ik mocht aanschouwen is het stukje terracotta-leger dat in Maaseik staat.

En onlangs nog eens een boek in één ruk uitgelezen ; Edgar Hilsenraths  "De nazi en de kapper." Over een massamoordenaar uit WO II die na de oorlog aan het gerecht ontsnapt door zich als een jood uit te geven, nl. zijn vroegere buurjongen, die hij eigenhandig in een vernietigingskamp om het leven brengt. Daarna vertrekt hij naar Tel Aviv om er een nieuw leven als kapper te beginnen. Mooi en subliem !

Nu iets anders. Als je naar de sauna gaat, als gezonde man, kijk je stiekem naar andere vrouwen. Als je als gezonde man naar de heren-sauna gaat, dan ben je ongetwijfeld een flikker. Waar ik naartoe wil is vrijspraak voor Geneviève Lhermitte. Zo, het deed me deugd nog eens " en vitesse" iets aan deze blog toe te vertrouwen.

 

 

14:59 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |