06-09-09

Een up-date.

Een up-date

 

Ik heb de afgelopen 9 maanden enkele looppogingen ondernomen, alsook enkele fietspogingen, maar met te weinig overtuiging, en zonder duidelijk plan voor ogen, zodat elk initiatief als vanzelf uitstierf na een paar dagen. Wat integendeel, ook als vanzelf, floreerde was de groei van mijn buikomtrek en het lichaamsgewicht, als gevolg van een alcoholverbruik dat hoger ligt dan het nationaal gemiddelde, en een Bourgondische levenshouding die met momenten neigt naar dwangmatig eten.

 

En toch heb ik er deze week 30 km op zitten, gerealiseerd in 5 sessies van afwisselend lopen en walking. Ik heb deze ommekeer te danken aan een Japanner, Haruki Murakami (°1949 ). Ik vond zijn boek “Waarover ik praat als ik over hardlopen praat” in de plaatselijke bieb op het rekje van de nieuwste aankopen, het is een vertaling uit het Japans van 2009.

Voor wie graag leest en loopt, find this book !

 

Het liefst van al - hier spreekt de macho in mij die zich zo graag manifesteert -  zou ik mijn batterijen en lichaam willen opladen voor een tweede marathon, maar een stemmetje diep in mij zegt mij dat die ten koste zal gaan van een normaal gebruik van mijn beide knieën op 65-jarige leeftijd. Het zal dus verstandig zijn – en wil ik niet altijd de verstandigste van de hoop zijn ? -  om kleine afstanden af te leggen, met een grote regelmaat en zoveel mogelijk op ondergronden-zachter-dan-asfalt.

 

En misschien zal ook het opnemen van de blogdraad een stap in de gezonde richting zijn.

11:26 Gepost door marc devloo in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.